У січні 2024 року в Україні введено оновлення тестових питань в екзаменаційні роботи з теоретичного іспиту, необхідні для отримання прав водія, повідомили у прес-службі Головного сервісного центру МВС.

Про це пише «today»

Зміни у тестових питаннях торкаються різних аспектів, у тому числі вимоги до транспортних засобів за межами населених пунктів мати денні ходові вогні та перевезення дітей в автомобілях. Нові запитання та варіанти відповідей доступні на сайті Головного сервісного центру МВС.

Теоретичний іспит у сервісному центрі МВС для отримання прав водія, як і раніше, складається з 20 питань. Ці питання розділені на 10, що стосуються правил дорожнього руху, 4, що стосуються основ безпеки дорожнього руху, 4, що стосуються пристрою та експлуатації транспортного засобу відповідної категорії, та 2, присвячених наданню першої долікарської допомоги.

На відповіді на запитання кандидатам на отримання прав водія відводиться 20 хвилин, допускається не більше двох помилок. Якщо кандидат дає три і більше неправильні відповіді, іспит вважається неуспішним, і подальша спроба може бути зроблена не раніше, ніж через 10 днів.

Варто зазначити, що восени 2023 року українцям надали можливість самостійно підготуватися до теоретичного іспиту для отримання прав водія.

Однак охочі це зробити все ж таки можуть вибрати навчання в автошколі. Якщо кандидати вирішують готуватися самостійно, вони мають повідомити про це адміністратора сервісного центру МВС.

У 2023 році МВС посилило контроль як за теоретичними, так і за практичними іспитами на отримання прав водія. Класи для проведення теоретичних іспитів тепер оснащені чотирма відеокамерами, що записують все, що відбувається в приміщенні.

Така сама вимога поширюється на автомобілі, що використовуються для практичних випробувань, із забезпеченням реєстрації всіх рухів кандидата у водії та екзаменатора.

Крім того, у 2024 році МВС планує запровадити автоматичну ідентифікацію особи для осіб, які вступають до класів для іспитів з теорії, щоб запобігти несанкціонованому доступу.

Читайте також:

Його з'їдають до останньої крихти: рецепт ситного пирога з лавашу з картоплею, сиром та томатною пастою

Такого не було з 1945 року: в Україні почали рекордно обмерзати лінії електропередач

Вам здасться, що скла взагалі немає: простий засіб для ідеальної прозорості лобового скла