Бензин зазвичай зберігають у каністрах, тому для безпечного зберігання важливо вибрати правильну тару. Якщо раніше металеві каністри були популярними, то пластикові каністри стали поширенішими.

Однак не весь пластик підходить для зберігання бензину через ризик накопичення статичної електрики, що призводить до потенційного спалаху парів бензину.

При зберіганні бензину необхідно використовувати спеціальні сертифіковані пластикові каністри, призначені для цієї мети. Ці каністри повинні мати маркування ООН, що вказує на відповідність міжнародним стандартам перевезення небезпечних вантажів.

Крім того, вони повинні бути герметичними, забезпечувати безпечне горизонтальне розміщення та мати об'єм 10 або 20 літрів, які зазвичай мають попит.

Каністра: скрін з відео
Каністра: скрін з відео

Металеві каністри для бензину, виготовлені із сталі чи алюмінію, вважаються універсальними, але менш зручними. Вони є дешевшою альтернативою пластиковим каністрам.

Що стосується тривалості зберігання, то існують обмеження часу, щоб не допустити погіршення якості палива. Бензин рекомендується зберігати у металевій каністрі до 1 року.

Після закінчення цього терміну його слід використовувати або перекласти в спеціальну бочку або резервуар (не пластиковий). Бензин, що зберігається у пластиковій каністрі, має менший термін зберігання – не більше 6 місяців.

Читайте також:

За таку люди готові були віддати все: як виглядав один із перших автомобілів в Україні

Не угробте свій двигун: як зрозуміти, що в автомобілі вже час міняти моторне масло

Як правильно доглядати кузов автомобіля, щоб він не іржавів. Важливі поради для кожного