У ситуації, коли ціни на бензин та дизель продовжують зростати, багато українців вирішують перейти на альтернативні види палива. Один із найбільш популярних варіантів – використання газу. Але що робити, після того, як вам було встановлено ГБО на авто?

Докладніше про те, що потрібно зробити після того, як перевели машину на газ, повідомляє finance.ua.

Сервісні центри МВС інформують про необхідність перереєстрації транспортних засобів після встановлення газобалонного обладнання. Зазначається, що попит на встановлення такого обладнання значно зріс. З початку 2023 року вже понад 28 тисяч людей переобладнали свої автомобілі та перереєстрували їх.

Після переобладнання автомобіля необхідно здійснити його перереєстрацію у спеціалізованому сервісному центрі МВС протягом 10 днів. Для отримання цієї послуги потрібний попередній талон запису. Його можна отримати онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС за допомогою функціоналу "Е-запис". Також талон можна отримати у терміналі, встановленому безпосередньо у сервісному центрі.

Для перереєстрації автомобіля після встановлення газобалонного обладнання потрібно надати такі документи: паспорт громадянина України, ідентифікаційний номер, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, акт приймання-передачі автомобіля, свідоцтво про погодження конструкцій та сертифікат відповідності.

Після процедури перереєстрації власник отримує нове свідоцтво про реєстрацію автомобіля, в якому відображено інформацію про наявність газобалонного обладнання на транспортному засобі.

Сервісні центри МВС також нагадують, що експертне дослідження не є обов'язковою процедурою. Власник транспортного засобу може вирішити провести експертизу на власний розсуд.

Читайте також:

Щоб не потрапити в халепу: коли насправді потрібно переходити на зимову гуму

Рідко ламаються і недорогі в обслуговуванні: названо машини, які ніколи не підведуть

Такий би зараз виділявся на дорогах: як виглядав рідкісний мінівен ЗАЗ