В Україні найбільший сплеск викрадень автомобілів стався у перший рік війни: у 2023 році було зареєстровано 1278 випадків, що майже відповідає показникам до вторгнення.

Про це пише "telegraf".

Примітно, що регіонами, що найбільш постраждали від угонів автомобілів, є Донецьк, Херсон і Дніпропетровськ, причому половина пригод другий рік поспіль припадає на прифронтові райони. До початку війни в Києві спостерігалася найвища частота викрадень автомобілів, повідомляє Opendatabot.

Навпаки, Тернопільська область та Прикарпаття повідомили про найменшу кількість випадків угону транспортних засобів у 2023 році, зафіксувавши лише чотири випадки за рік. Дані також показують закономірність у типах цільових транспортних засобів: найчастіше крадуть легкові автомобілі, а на вантажівки та мотоцикли припадає лише 15% та 1% відповідно.

Аналізуючи улюблені марки автомобілів злодіїв, найбільш популярними виявилися ВАЗ: у 2023 році було викрадено понад 200 автомобілів. ГАЗ слідує за ним з невеликим відривом, а до п'ятірки лідерів антирейтингу увійшли Volkswagen, Renault та Hyundai.

Ця інформація проливає світло на динаміку моделей угонів автомобілів в Україні, що розвивається, підкреслюючи регіональні відмінності і висуваючи на перший план конкретні бренди як основні об'єкти злочинної діяльності.

Читайте також:

На автомобілістів чекають нові сюрпризи від депутатів: що дуже серйозно зміниться

Їх розберуть двома руками: рецепт конвертиків з лаваша з ковбасою та сиром

Прям як чари якесь: як за допомогою простої хитрощі прибрати тріщину зі скла