Toyota Motor, відомий японський автовиробник, закликає власників близько 50 тисяч старих автомобілів у Сполучених Штатах вжити термінових заходів щодо ремонту своїх транспортних засобів.

Про це повідомляє epravda.

Причина цього призову вкрай серйозна: виявлений дефект повітряних подушок, який може призвести до їхнього раптового вибуху і, у свою чергу, створити реальну загрозу життю водіїв та пасажирів.

Згідно з інформацією від Reuters, торкнувшись даного заклику є власники моделей Corolla 2003-2004 років випуску, Corolla Matrix 2003-2004 років, а також RAV4 2004-2005 років, обладнаних надувними подушками безпеки від компанії Takata.

Проблема з надувними подушками Takata не нова: з 2009 року вони спричинили понад 30 смертей і сотень поранень в автомобілях різних марок по всьому світу.

Небезпека полягає в тому, що ці подушки можуть вибухнути, викидаючи металеві осколки в салон автомобіля, що може призвести до серйозних травм і навіть загибелі людей.

Проблема настільки серйозна, що останні десять років у Сполучених Штатах було відкликано понад 67 мільйонів надувних подушок Takata від більш ніж 20 автовиробників.

Цей масштабний відгук став найбільшим в історії автомобільної промисловості в галузі безпеки.

У контексті цієї ситуації Toyota повідомила, що відкликання моделі RAV4 стосується проблем із подушкою безпеки водія, тоді як в інших моделях виявлено проблеми з подушками переднього пасажира. Деякі моделі Corolla та Corolla Matrix також схильні до ризику випадкового розгортання подушки безпеки навіть без потрапляння в аварійну ситуацію.

Також інші автовиробники вже попереджали власників старих автомобілів з надувними подушками Takata про можливу небезпеку.

Однак Toyota відмовилася коментувати, чи було їх попередження викликано серйозними травмами або смертельними випадками, пов'язаними з використанням їх транспортних засобів.

На даний момент Національне управління безпеки дорожнього руху США не висловило свою думку щодо цього питання, залишаючи ситуацію без коментарів.

Читайте також: