У невеликому містечку Збараж, розташованому на Тернопільщині, живе неординарний та талановитий автомобілебудівник - Юрій Кордупель. Його пристрасть до автомобілів та творчий підхід привели до створення дивовижного та вражаючого автомобіля – саморобного позашляховика у стилі Hummer.

Докладніше про незвичайного позашляховика, який навіть уже пройшов реєстрацію та отримав номери, читайте у нашому матеріалі.

Ідея виникла у Юрія після знайомства з аналогічним автомобілем із Киргизії, і він вирішив збудувати свій власний позашляховик своїми руками. П'ять років ретельної праці та вкладень у проєкт призвели до завершення роботи, яка коштувала 26 тисяч доларів. Не лише чудовий механік, Юрій також отримав допомогу старшого сина при створенні цього автомобіля-монстра, який автобудівник назвав "Україною".

Базою для "України" послужив вантажний повнопривідний ГАЗ-66, але габарити та характеристики автомобіля перевершують найпопулярнішого позашляховика Hummer. Усередині встановлений 4,2-літровий 150-сильний турбодизель Mercedes-Benz OM 904 LA. Вагу 4,5 тонни, позашляховик здатний досягти швидкості 90 км/год і має витрату палива близько 17 літрів на 100 км.

Салон "України" розрахований на сімох пасажирів та екіпірований зручностями, такими як камера заднього виду, люк та електросклопідйомники. Автомобіль також продемонстрував свої відмінні позашляхові якості, що успішно проїхав близько 8000 км і пройшов випробування в горах Карпати.

Юрій Кордупель - не лише автомобілебудівник із великим талантом та пристрастю, а й невтомний творець. "Україна" стала вже його третім саморобним автомобілем, раніше він створив дитячий та дорослий баггі. Майстер не зупиниться на досягнутому та вже замислюється над новими дивовижними проєктами.

Самодельний позашляховик, фото: скріншот із мережі

Самодельний позашляховик, фото: скріншот із мережі

Самодельний позашляховик, фото: скріншот із мережі

Читайте також:

Щоб не потрапити у неприємності: коли насправді потрібно переходити на зимову гуму

Рідко ламаються і недорогі в обслуговуванні: названо машини, які ніколи не підведуть

Такий би зараз виділявся на дорогах: як виглядав рідкісний мінівен ЗАЗ