Ви звернули увагу на ручку, яка розташована над сидінням водія в автомобілі? І думали про те, для чого вона призначена? Її розташування може здатися незвичайним, оскільки водій зазвичай тримає руки на кермі під час водіння і іноді перемикає передачі в автомобілях з механічною коробкою передач.

Докладніше про те, для чого потрібна ручка над сидінням водія, читайте в нашому матеріалі.

Існує кілька можливих використань для ручки над сидінням автомобіля.

Функція 1. Допоміжна

Насамперед, така ручка виконує допоміжну функцію. У салонах вантажівок або великих позашляховиків вона необхідна для того, щоб триматися за неї під час саду і виходу з автомобіля. Вхопившись за ручку, водію зручно зістрибнути на землю або сісти в салон. Але навіщо її використовувати у звичайних легкових автомобілях? Тут допоміжна функція переходить до наступної оптимізаційної.

Функція 2. Оптимізаційна

Ця функція пов'язані з оптимізацією виробничих процесів чи стандартизацією виробництва. Іншими словами, виробникам автомобілів простіше, швидше і дешевше встановлювати ручку над сидінням у всі моделі, ніж виробляти окремі оздоблювальні елементи для кожної моделі. Нагадаємо, що на різних ринках є відмінності у моделях автомобілів, наприклад, у розташуванні керма та інших особливостях комплектації.

Функція 3. Практична

Деякі виробники автомобілів передбачають у ручках над сидінням футляри для сонцезахисних окулярів або звичайних окулярів.

Головне, щоб ідеї використання ручки над сидінням не заважали процесу керування та не обмежували огляд водія, який контролює процес руху.

Читайте також:

Щоб не потрапити у неприємності: коли насправді потрібно переходити на зимову гуму

Рідко ламаються і недорогі в обслуговуванні: названо машини, які ніколи не підведуть

Такий би зараз виділявся на дорогах: як виглядав рідкісний мінівен ЗАЗ