У нашому житті практично у всіх людей є своя машина. Не важливо, якою вона є марки або якого вона кольору, важливо те, що вона взагалі є. І одну з найважливіших характеристик грає салон вашого автомобіля.

Є три варіанти оформлення сидінь в авто – тканина, алькантара (штучна замша) та шкіра.

Найдорожчим варіантом шкіра – це натуральний матеріал та його вартість обґрунтована високими експлуатаційними якостями. Сидіння зі шкіри - зручні, м'які і гладкі, перебувати в них комфортно. До того ж шкіряний салон, безперечно, елегантний і виглядає чудово, тому використовується в оббивці салонів автомобілів більш-менш високого цінового рівня.

Крім того, шкіряні салони значно виграють у інших матеріалів з погляду практичності, адже щоб прибрати пляму або розлиту рідину, досить просто протерти поверхню ганчіркою.

Однак є у салону зі шкіри та недоліки. Найголовніший - чутливість матеріалу до температур, адже на жарі сидіння сильно нагріваються і нагадують гарячу сковорідку, а взимку постійно промерзають. Є навіть американські дослідження, що у спеку через скло шкіра прогрівається до 70 градусів. А ще шкіра не пропускає повітря, чим створює своєрідний парниковий ефект.

На другому місці у формуванні салону - алькантара , вона, як правило, дешевша за натуральну шкіру. Це один із видів штучної замші, призначеної для перетяжки сидінь та інших елементів салону. Вона відрізняється підвищеною міцністю та привабливим виглядом, який надовго зберігає свою початкову ефектність.

Алькантара відмінно вентилюється та забезпечує максимальний комфорт, а ще цей матеріал має стійкість до зносу та забруднення.

Найбюджетніший варіант - тканинний салон . Тканина не залежить від температури та завжди залишається комфортною. А ще вона істотно дешевша за якісну шкіру. І вона не має характерного для шкіри аромату, який приємний далеко не всім.

Головний недолік текстилю – його чутливість до забруднення та запахів. На тканинних сидіннях краще не їсти, уникати куріння та використовувати спеціальні захисні засоби для оздоблення. Відчищати плями буде набагато складніше. А тканинний салон і без постійних хімчисток зношується швидше за шкіряне. Хоча обслуговувати його зрештою дешевше.

Якщо ви плануєте в майбутньому перепродувати машину, то також вигідніше брати тканину. Все тому, що за добрі шкіряні сидіння доведеться суттєво доплатити. І під час перепродажу ви можете відбити лише невелику частину цієї суми.

Читайте також

Як правильно "прикурити" машину, якщо сів акумулятор: не переплутайте клеми

Він і болота пройде, і 50 мішків картоплі перевезе: як виглядає унікальний ЗАЗ на гусеницях

Отримайте штраф у 500 гривень прямо посеред дороги: українських водіїв попередили