Інтер'єр автомобіля відіграє величезну роль у створенні комфорту та затишку під час поїздок. Один із ключових елементів, що впливає на загальну атмосферу салону, це килими. Але якщо звичайні килими з високим ворсом можуть виглядати красиво, то вони мають кілька недоліків, особливо при використанні автомобіля в умовах зими.

Докладніше про те, чим такі небезпечні килимки у вашому автомобілі читайте в нашому матеріалі.

М'які килими з високим ворсом можуть мати гарний вигляд, але вони є вкрай непрактичними. Особливо в зимовий період, коли сіль і бруд перетворюють автомобільний салон на справжнє болото. Це не тільки псує взуття, а може призвести до серйозних проблем.

Більшість автомобілів уже постачаються із текстильними килимами. Щоб зберегти чистоту салону, виробники зазвичай включають спеціальні формовані брендовані підстилки, які захищають килими від бруду, принесеного взуттям водія та пасажирів. Ці підстилки надаються безплатно або можуть бути придбані у дилера разом із покупкою автомобіля, залежно від його політики та «жадібності».

Деякі недосвідчені водії або ті, хто просто не думає про це, можуть зробити помилку, залишивши такі підстилки протягом усієї зими, вважаючи, що вони призначені для використання в будь-яку пору року, і не хоча витрачатися на гумові килимки або сучасні моделі, які зараз в тренді. Однак така «стратегія» має три дуже істотні недоліки, про які слід знати, щоб не зіткнутися з дорогими ремонтними роботами.

По-перше, зима – це сезон бруду: килим постійно залишається вологим, і немає можливості висушити його в салоні автомобіля. У результаті ноги залишаються завжди вологими. Але це найменша проблема. Другий недолік пов'язаний зі станом підлоги під килимом. У старих автомобілях дно салону має схильність до гниття від постійної вологи. Навіть у старих моделях напівкласичних автомобілів килимки не укладали на металеву основу, а на утеплювач, який вбирає в себе вологу. Таким чином, текстильні килимки можуть швидко призвести до утворення дірок у підлозі під ногами водія та пасажирів.

І останній, але й найсерйозніший недолік - це електрика автомобіля. У сучасних машинах під килимом не тільки знаходиться утеплювач та шумоізоляція, а й дроти, які часто перебувають під напругою. Потрапляння вологи на ці дроти може призвести до появи помилок на панелі приладів або навіть до повної відмови електричної системи автомобіля, якщо волога досягне блоків управління.

Таким чином, збереження тканинних килимків на зиму замість використання традиційних гумових є дуже невдалою ідеєю, яка може призвести до дорогих ремонтних робіт. Тому однозначно не рекомендується залишати текстильні килимки в салоні на зимовий період.

Читайте також:

Щоб не потрапити у неприємності: коли насправді потрібно переходити на зимову гуму

Рідко ламаються і недорогі в обслуговуванні: названо машини, які ніколи не підведуть

Такий би зараз виділявся на дорогах: як виглядав рідкісний мінівен ЗАЗ