Своєчасна заміна шин має вирішальне значення для безпеки дорожнього руху та продуктивності автомобіля, оскільки різні погодні умови потребують різних типів шин .

Цю новину розмістили на порталі «УНІАН»

Шини розроблені з особливим малюнком протектора та гумовою сумішшю для різних сезонів. Зимові шини призначені для забезпечення кращого зчеплення з дорогою в холодну, засніжену та зледенілу погоду. Їзда на літніх шинах взимку чи навпаки може суттєво знизити зчеплення з дорогою та збільшити ризик аварій.

Шини відіграють вирішальну роль у здатності автомобіля прискорюватися, гальмувати та керувати. Використання відповідних сезону шин забезпечує оптимальне зчеплення з різними дорожніми покриттями, знижуючи ймовірність занесення або втрати керування.

Різні типи шин розроблені задля забезпечення певних характеристик керованості. Зимові шини гнучкіші і краще зчіплюються з дорогою при низьких температурах, а літні шини призначені для більш теплих умов. Використання правильних шин підвищує стійкість та чуйність автомобіля.

Зимові шини можуть значно скоротити гальмівний шлях на снігу та льоду в порівнянні з літніми шинами. Використання правильних шин може допомогти водіям більш ефективно зупинятися та уникати зіткнень.

Використання шин, що відповідають сезону, може продовжити термін служби як зимових, так і літніх шин. Їзда на літніх шинах взимку може призвести до передчасного зносу через холод і дорожню соль, а зимові шини можуть швидко зношуватися в теплу погоду.

У багатьох країнах діють правила використання зимових шин у певні сезони. Недотримання цих правил може спричинити штрафи та пені.

Щоб визначити потрібний час для заміни шин, водіям слід звертати увагу як на погоду, так і на законодавчі вимоги свого регіону. Дуже важливо мати напоготові комплект зимових шин до настання холодів і знову перемикатися на літні або всесезонні шини, коли температура постійно піднімається вище за нуль.

Важливо відзначити, що міняти шини потрібно тоді, коли температура повітря протягом кількох днів не перевищуватиме +5...+7 градусів.

Крім цього, зношування буде суттєвим при температурі від +20 градусів. Так, така погода – справжня рідкість у жовтні.

Регулярне технічне обслуговування шин, включаючи перевірку тиску в шинах та перевірку на наявність ознак пошкоджень чи зносу, також має вирішальне значення для безпечного та ефективного водіння.

Читайте також:

Спробуйте відрізнити від іномарки: як би виглядав ЗАЗ "Таврія" у 2023 році

Така й у воду затягти може: українець упіймав величезну рибину та похвалився фото

Тепер це може торкнутися кожного: з'явилися нові причини скасування пенсій.