Кожен водій знає, що будь-який простий автомобіль шкідливий для його здоров'я. Навіть якщо його поставили на зберігання у теплий гараж. Машина старіє, причому навіть швидше, ніж за помірної експлуатації. Тому експерти рекомендують при тривалій стоянці періодично, раз на пару місяців здійснювати поїздки. А ось у разі тривалого простою необхідно, наприклад, міняти гальмівні диски, які покриваються іржею та акумулятором, термін служби якого становить лише 5 років.

Стало відомо, що у США пожвавили рідкісний Mercedes-Benz 300D 1957 року. Розкішний седан виявили занедбаним у підвалі заводського цеху.

Йому присвятили відео на Youtube-каналі WD-Detailing.

Вдалося встановити, що цей Mercedes 300D простояв без руху щонайменше 10 років. Коли його відчистили та відмили, то виявилося, що автомобіль дуже непогано зберігся. Його кузов не іржавий, та й оздоблення салону в прийнятному стані, хоч і подекуди потріскалося.

Посилання:

  • Mercedes-Benz 300D – рідкісна та цінна модель, адже з 1957 по 1962 рік випущено лише 3077 таких авто. Насправді, це предок сучасного S-Class. Седан називали Adenauer Mercedes, адже ним користувався канцлер ФРН Конрад Аденауер.
  • Величезний 5,2-метровий седан був одним із найрозкішніших автомобілів свого часу і змагався з Rolls-Royce. Під капотом встановлена ​​3,0-літрова 180-сильна шістка з безпосереднім упорскуванням палива - дефорсований двигун суперкара Mercedes 300SL Gullwing. У парі з ним працює 3-ступінчастий автомат.

Читайте також:

Купувати квартиру чи краще її орендувати: українцям розповіли, що зараз вигідніше

Справжній кінець світу: в Ісландії через вулкан будинок згоряють за секунди разом з людьми, місто перетворюється на пустелю

А тепер перевірте свій: як дізнатися, чи був автомобіль в аварії перед тим, як ви його купили

Чекайте на неприємності: що означає, якщо в автомобілі почало вібрувати кермо