Відновлені після аварії машини – ласий шматочок для нечесних продавців. При цьому підсунути бите авто можуть і перекупники, і приватники, автосалони, і навіть офіційні дилери. Визначити його не так уже й складно.

До речі, формально будь-який автомобіль, що побував в аварії, вважається побитим. Різниця лише у ступені отриманих ушкоджень.

Так, якщо авто пережило невелику ДТП і було добре відновлено, у цьому немає нічого поганого. Говорять, що воно служитиме так само, як і небите. Головне, щоб продавець не приховував від потенційного покупця цей факт. До таких дефектів можна віднести легкі косметичні дефекти (сколи, притертості, подряпини), які не дійшли " до металу кузовних панелей

А для того, щоб не купити машину після серйозної аварії та неякісно відремонтовану, існує низка ознак, що вказують на це. Помітити їх досить просто при уважному огляді.

Отже, щоб перевірити, чи битий автомобіль ні, досвідчені автовласники радять взяти на замітку кілька простих, але важливих рекомендацій.

  1. Якщо ви розбираєтеся в автомобілях на рівні "газ і гальмо", то краще покликати з собою людину, яка знає про них трохи більше. Так буде спокійніше.
  2. Оглядати машину бажано вдень, коли на вашу користь грає природне освітлення. Або подбайте про якісне штучне світло, що дозволяє в разі чого відрізнити хвилі на поверхні і різницю в тонах фарби.
  3. Якщо на вулиці дощ, сніг, ураган – рекомендується перенести огляд на другий день - зайві перешкоди вам ні до чого.
  4. Автомобіль має бути чистий! Інакше розглянути недоліки буде неможливо.
  5. Віртуальний тюнінг допомагає приховати явні нюанси. Знімайте все, що знімається. Додаткові елементи можуть перешкодити дізнатися про реальну картину.
  6. Захопіть із собою товщинометр, щоб перевірити, в яких місцях є шпаклівка, яку на заводі не застосовують. Так, зазори в стиках кузовних деталей мають бути скрізь однаковими. Якщо з одного боку вони більше, а з іншого – менше, то це означає, що цей елемент ремонтувався або змінювався.

До речі, занадто блискучі фари при досить потьмянілому кузові та пристойному віці авто теж свідчать про їхню заміну після ДТП. Але часом після аварії залишають і старі світлові прилади.

Читайте також:

Чекайте на неприємності: що означає, якщо в автомобілі почало вібрувати кермо

Так робили ще наші дідусі: для чого старі дачники роблять дірки у кришках для консервації

Зі старими правами тепер можна буде їздити лише 5 років: що чекає автомобілістів. Сюрприз від Ради

Отримуєш велику зарплату – плати мобілізаційний збір: що вигадали депутати