Житель Тернопільської області став жертвою шахрайства з купівлею неіснуючих талонів на паливо у фізичної особи, яка видавала себе представником мережі АЗС. Шахрай, який зв'язався з жертвою по телефону, запропонував суттєву знижку на паливо та за згодою жертви надав реквізити для оплати передбачуваних купонів.

Як повідомляє «obozrevatel», на жаль, жертва так і не отримала купонів, а пізніше з'ясувалося, що вся пропозиція була обманом.

"На мобільний потерпілого зателефонував невідомий і представився працівником однієї із мереж автозаправних комплексів. Розповів, що з нагоди свят можна купити пальне за значною знижкою. Така пропозиція зацікавила чоловіка і він погодився придбати талони. Жодних талонів чоловік, звичайно, не отримав, а на АЗС йому зрештою пояснили, що його обманювали", – йдеться у повідомленні.

Поліція Тернопільської області порушила кримінальну справу у цій справі про шахрайство, ведеться робота щодо встановлення особи злочинця. У відповідь на цей інцидент поліція дає поради, як не стати жертвою шахраїв:

Перевірте інформацію щодо можливості придбання паливних талонів за нижчою ціною на офіційних сайтах АЗС або звернувшись на їхню гарячу лінію. Вкрай важливо підтверджувати легітимність таких пропозицій через надійні джерела.

Не довіряйте незнайомцям, які зненацька зв'яжуться з вами. Уникайте переказів значних коштів на невідомі рахунки на підставі сумнівних акцій, великих знижок або обіцянок найдорожчих виграшів. Інтернет-шахраї часто використовують цю тактику.

"В черговий раз попереджаємо: не довіряйте невідомим! Не поспішайте переказувати чималі кошти на невідомі рахунки, повіривши в сумнівні акції, чималі знижки або виграші. За такою схемою в мережі працюють аферисти", – наголосили в поліції.

Будьте обережні під час отримання повідомлень або дзвінків з невідомих номерів, особливо тих, які пов'язані з немісцевими або неукраїнськими операторами. Сліпа віра в повідомлення з незнайомих джерел може призвести до шахрайства.

Будьте обережні з пропозиціями, які обіцяють швидку фінансову вигоду чи вигоду, не потребуючи значних зусиль. Якщо ви не ініціювали заявки або не знаєте умов та причин такої щедрості, виявите обережність та скептицизм.

Поліція наголошує на важливості не поспішати з фінансовими операціями та не розголошувати особисту інформацію без належної перевірки. Витративши час на підтвердження законності пропозицій та виявляючи пильність щодо несподіваних та небажаних повідомлень, ви можете захистити людей від шахрайства.

Читайте також:

Він знімався у багатьох серіалах: на фронті не стало відомого українського актора

Позбавлять усіх прав та пільг: влада придумала, як карати ухилістів

Знищення російського десантного корабля "Новочеркаськ": частини судна розкидало вже по всій Феодосії