За даними консалтингової компанії "А-95", вартість автогазу в Україні найближчими днями може досягти позначки 30 гривень за літр. Це пов'язано з кількома факторами, включаючи черги на кордонах, нестачу газовозів та підвищення закупівельних цін.

Докладніше про те, що власників машин на газі попередили про злет цін, інформує auto.today.ua.

У жовтні 2023 року автогаз в Україні подорожчав у середньому на 2,50 грн за літр, що значно більше, ніж бензин та дизельне пальне. Середня вартість автогазу в Україні наразі становить 29,31 грн за літр.

На думку директора консалтингової компанії "А-95" Сергія Куйуна, в Україні достатньо автогазу, щоб задовольнити попит, проте ціни продовжуватимуть зростати, що може вплинути на українську економіку в цілому.

Очікується, що найближчими днями польські перевізники почнуть блокувати два польські КПП на українському кордоні. Це, мабуть, призведе до того, що черги автомобілів, зокрема газовозів, на кордоні на виїзд ще більше збільшаться.

Тим часом на торгах Української енергетичної біржі останнім часом спостерігається ажіотажний попит на скраплений газ. Деякі трейдери вважають, що ціна на аукціонах збільшується неадекватно до ситуації з постачанням скрапленого газу.

У Європі ціни на скраплений газ останнім часом знизилися через низький попит на тлі теплої погоди. Також на стабілізацію цін впливає поновлення видобутку зрідженого газу в Норвегії та великі запаси, зроблені раніше.

Читайте також:

Чому ваша машина може затихнути, якщо ви заллєте повний бак палива

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі