Китайсько-шведська компанія Zeekr представила електричний мінівен CM1e, який може рухатися без водія та буде включений до автопарку компанії Waymo.

Zeekr – це бренд, створений компаніями Geely та Volvo, який спеціалізується на виробництві розкішних електричних автомобілів із передовими технологіями.

Цей мінівен, Zeekr CM1e, має простий та сучасний дизайн з прямокутними передніми фарами та компактним повітрозабірником на передньому бампері. На його кузові встановлено безліч датчиків та камер, які дозволяють йому рухатися автономно.

Він також оснащений зсувними боковими дверима для зручного посадки пасажирів. Позаду встановлено вузькі ліхтарі, об'єднані в один блок.

Усередині автомобіля розміщено п'ять сидінь, виготовлених з екологічно чистих матеріалів. На панелі приладів кожної з двох капсул є подушка безпеки, а між ними знаходиться інформаційний дисплей для розваг та інформації.

Цей автомобіль не має керма та педалей, і він здатний рухатися дорогами за допомогою штучного інтелекту.

Zeekr CM1e оснащений електричним двигуном, встановленим на задній осі, хоча його точна потужність невідома.

Цей електричний мінівен може розганятися з 0 до 100 км/год за приблизно 8 секунд і досягати максимальної швидкості 140 км/год.

Серійну версію Zeekr CM1e планується представити до кінця 2023 року, а потім її розпочнуть у серійне виробництво.

Читайте далі: