Водії-дальнобійники поділилися важливим лайфхаком, який пов'язаний з наявністю лимона в салоні автомобіля, і пояснили, чому це має велике значення.

Так, вирушаючи у далеку подорож, автомобільні експерти радять водіям планувати свої сили та розбивати дорогу на кілька ділянок, де можна відпочити та розім'ятися.

Ще б пак, засипання за кермом є причиною близько 20% дорожньо-транспортних пригод (ДТП). До того ж при ДТП, зумовлених засипанням за кермом, найчастіше відзначаються смертельні наслідки та тяжкі травми. Це обумовлено нездатністю водієм вжити заходів щодо зниження швидкості або ухилення від перешкоди. А з поширенням останнім часом автоматичних коробок передач, водієві просто достатньо заснути і щоб його нога впала на газ.

Саме з цієї причини водії беруть із собою в далеку дорогу каву з кока-колою, багато води та лимон.

Так, щоб не заснути за кермом, можна з'їсти кілька часточок лимона. Або просто покласти шматочок плода під язик, що дозволить різко підбадьоритися. Лимон допоможе позбутися сонливості і зробить дорогу безпечнішою.

А ще щоб не заснути, досвідчені мандрівники радять завжди мати в машині що пожувати, возити тільки балакучих і уважних пасажирів і не зневажати коротким сном.

Якщо водія після лимона продовжує хилити в сон - краще зробити зупинку і відпочити. Ймовірно, автомобілісту допоможе лише тривалий сон, тож без перерви не обійтись.

Читайте також:

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі

Навіть зараз таку б викрали прямо з-під будинку: як виглядав найперший ЗАЗ "Таврія"