Деякі автомобілісти самостійно збільшують витрату палива в машині, допускаючи поширені помилки. Вони стосуються як вибору швидкості, а й підготовки транспорту.

Забезпечити мінімальне споживання палива можна не лише спокійною та монотонною їздою. Не менш важливою є підготовка до поїздки. Перше, що потрібно зробити, – перевірити тиск у колесах і, за потреби, підкачати їх. Змінювати тиск потрібно й у тому випадку, якщо на задню вісь розміщується додаткова вага. Наприклад, якщо на другий ряд розмістили 3 особи, а в багажник поклали вантаж масою 60 кг, підкачати шини слід на 10-20%.

Так можна усунути зайвий опір, який і провокує підвищену витрату палива. Ця рекомендація вказана навіть у посібнику з експлуатації транспортного засобу.

Ще одна поширена помилка – відкривати вікна у салоні замість використання кондиціонера. Всередину надходить свіже повітря, яке має негативні наслідки. Тому погіршується аеродинаміка автомобіля та підвищується витрата.

При русі по трасі слід дотримуватися невисокої швидкості. При більш ніж 110 км/год автомобіль починає споживати набагато більше пального. Оптимальною швидкістю вважається 80-100 км/год, але необхідно орієнтуватися на дорожні та погодні умови.

Читайте також:

Вона була схожа на НЛО: як виглядала машина-яйце для двох людей, яку зробили у 60-х роках

Чому ваша машина може затихнути, якщо ви заллєте повний бак палива

Медведєва остаточно "торкнуло": він уже загрожує Німеччині ракетними ударами. Що він розповів

Це знає не кожен водій: що потрібно зробити, щоб акумулятор працював набагато довше