В Україні передбачено адміністративні штрафи для пішоходів та велосипедистів, які порушують правила дорожнього руху. Штрафи за ці порушення становлять від 255 до 850 гривень.

Про це повідомляється на порталі новин «24tv»

Правову основу цієї відповідальності встановлено статтею 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Для пішоходів, які допускають порушення правил дорожнього руху, наприклад, не підкоряються сигналам світлофора або переходять проїжджу частину у невстановлених місцях, передбачено штраф у розмірі 255 гривень.

Велосипедисти, зокрема особи, які керують гужовим транспортом, та погоничі тварин, підлягають штрафу у розмірі 340 гривень за порушення правил дорожнього руху.

У випадках, коли при скоєнні порушення правил дорожнього руху велосипедист або пішохід перебувають у стані алкогольного сп'яніння, штраф збільшується до 680 гривень.

Якщо порушення правил дорожнього руху пішоходом чи велосипедистом призведе до створення аварійної ситуації, штраф може сягати 850 гривень. В якості альтернативи правопорушника може бути залучено до громадських робіт на строк від двадцяти до сорока годин.

Українцям настійно рекомендується ознайомитися з цими правилами, особливо якщо хтось збирається чи вже їздить велосипедом. Знання цих правил позбавить кожного несподіваного штрафу і збереже гроші.

Читайте також:

Спробувавши один раз, ви готуватимете його постійно: рецепт салату з корейської моркви, квасолі та ковбаси

За ці гроші можна було купити іномарку: як виглядала Таврія "Спорт", про яку мало хто знав

Навіть повністю знищила частину виноградників: у Грузії випав потужний град розміром з яблуко

Її можна обміняти на заміський будинок: як виглядає раритетна "Волга", про яку можна мріяти