Стало відомо, що німецький автовиробник BMW найближчим часом планує відмовитися від механічних коробок передач. Компанія BMW була однією з останніх упертих у сегменті люкс-класу, як і раніше пропонуючи покупцям "механіку". Mercedes та Audi вже відмовилися від механічної коробки передач.

Так, глава підрозділу M GmbH Френк ван Міл заявив, що механічні коробки передач скоро стануть минулим, адже на сьогоднішній день машини з МКПП повільніші і мало кому потрібні.

За його словами, автоматичні трансмісії з подвійним зчепленням DCT та звичайний автомат значно швидше і дозволяють знизити витрату палива.

"Останні дані продажів показали, що попит на автомобілі з механікою постійно зменшується і важко говорити, але ми наполягатимемо щоб механічну коробку в компанії потихеньку прибирали", - говорить він.

BMW: скрін з відео
BMW: скрін з відео

Підтвердив такі наміри та член правління BMW Френк Вебер. Так, у розмові з італійським виданням Quattroruote він заявив, що "все закінчено", говорячи про майбутнє механічних коробок передач, незважаючи на те, що в даний час бренд пропонує можливість використання трьох педалей у деяких високопродуктивних моделях.

"Є цікаві продукти, але, давайте будемо чесними, обсяги стають дедалі меншими. Тому розробляти їх більше не має сенсу", - сказав Вебер Quattroruote. "Якщо вам потрібний ручний М, вам потрібно купити його зараз".

Цікаво, що заяви Вебера прозвучали лише через кілька тижнів після того, як BMW представила Z4 M40i 2025 з опцією шестиступінчастої механічної коробки передач. Тим не менш, рішення BMW не вводити будь-які нові моделі з механічною коробкою передач збігається з її планами зробити все нові автомобілі M гібридними або повністю електричними, які почалися з гібридного позашляховика XM, що підключається, з подвійним турбонаддувом V8.

У свою чергу Тімо Реш, віце-президент по роботі з клієнтами, бренду та продажам BMW M, заявив, що компанія має "клієнти, які розміщують онлайн-петиції, голосують і всіма способами просять зберегти "механіку". Ще б пак, в 2022 Голова підрозділу BMW M Френк ван Міл обіцяв зберегти класичну коробку передач на баварських машинах до 2030 року заради фанатів.

Нагадаємо, що представлене нещодавно купе M2 другого покоління, що стало останнім у своєму роді класичним BMW без електричної «довески», пропонується з «механікою» в США в базовому виконанні, а в Німеччині клієнтам навпаки доводиться доплачувати за класичну шестиступку - в базі на європейському ринку йде "автомат".

Читайте також:

Хотіли бути схожими на BMW: як виглядав прототип радянської Волги, про який ніхто не знав

Справжній хижак: у мережі показали, як виглядає BMW із чотирма двигунами від мотоцикла

Усі думали, що це прототип "Запорожця": як виглядає рідкісний BMW, який важко відрізнити від ЗАЗ

"Косили" під BMW: як виглядала рідкісна "Волга" з чотирма фарами, про яку мало хто знав