Відомий аукціонний будинок виставляє на онлайн-аукціон міні-автомобіль BMW 700 Luxus 1964 випуску. Цей класичний автомобіль, що випускався з 1959 по 1964 рік, відрізняється самобутнім дизайном та технічними характеристиками, маючи подібність до радянського ЗАЗ-966 «Запорожець», хоча модель BMW передує своєму радянському аналогу.

BMW 700 Luxus
BMW 700 Luxus

BMW 700 став важливою віхою як перший автомобіль BMW з кузовом, що несе, що сприяло полегшенню конструкції. Як одна з перших серійних бюджетних моделей із заднім розташуванням двигуна в Європі, вона розділяла цю відмінність з такими культовими автомобілями, як Renault 8, Fiat 500 і Volkswagen Beetle.

BMW 700 в основному випускався в кузові дводверний седан з рідкісними незаводськими модифікаціями, включаючи купе і кабріолети.

BMW 700 Luxus
BMW 700 Luxus

За оригінальний дизайн автомобіля відповідав відомий італійський дизайнер Джованні Мікелотті, відомий своєю співпрацею з Alfa Romeo, Ferrari, Maserati та Lancia.

Оснащений двоциліндровим двигуном з повітряним охолодженням об'ємом 697 куб. Після припинення випуску BMW 700, автовиробник відійшов від виробництва економічних міні-автомобілів.

BMW 700 Luxus
BMW 700 Luxus

Конкретний BMW 700, виставлений на аукціон, вважається одним із найрідкісніших BMW у Сполучених Штатах.

Читайте також:

Все людство під загрозою: вчені оголосили початок шостого масового вимирання на Землі

Видадуть бумеранги та списи: Путін наказав вербувати африканські племена для атаки по Україні

Не повторюйте цю небезпечну помилку: чому не можна вранці заправляти ліжко