Кожен досвідчений водій знає, що двигун кожного автомобіля здатний розігрітися до дуже високої температури, а наявність олії та електропроводів у підкапотному просторі підвищує ймовірність загоряння.

Запалення автомобіля річ досить серйозна і водночас рідкісна.

Пожежники кажуть, що достатньо 2 хвилин, щоб полум'я охопило повністю автомобіль. Через технологічні рідини та горючі матеріали всередині салону, машина може згоріти повністю за 15 хвилин і відновити її буде вже неможливо. Саме тому так важливо знати основні причини займання транспортних засобів, виконувати профілактичні заходи та розуміти, що робити, якщо спалахнула машина.

Ось топ причин, через які автомобіль може спалахнути ні з того ні з сього.

Причина №1 Дефект виробника

Причина №2 Непрофесійне миття двигуна

Якщо мити двигун зі шланга під великим натиском, то окрім чистоти можна отримати ще й коротке замикання. Як наслідок, непередбачувана робота свічок розжарювання в парі з бензином, що подається в циліндри, може призвести не лише до спалаху, а й вибуху.

Причина №3 Заправка до повного бака

Так, якщо заправити бак догори, і залишити автомобіль на спеку в сонячний день, паливо розшириться і може почати капати з горловини. У такій ситуації будь-яка іскра або кинутий недопалок може призвести до пожежі.

Причина №4 Вибух акумулятора

Вибухнути може водень, який виділяється поряд з акумулятором при зарядці або «прикурювання», а потім досить випадкової іскри. Далі полум'я може перекинутися на легкозаймисті елементи відсіку моторного і тоді автомобіль можна і не врятувати.

Причина №5 Несправна газова система

Це стосується лише автомобілів, які працюють на газу. Так, балони мають клапан, щоб нацьковувати зайвий газ, який, як правило, накопичується в багажнику. Подібна особливість газового обладнання може стати фатальною для водіїв, що палять.

Причина №6 Використання спеціальних рідин для запуску

Справний двигун запускається без застосування додаткових засобів, але в деяких випадках автомобілісти вибирають спеціальну пускову рідину. Її необхідно заливати за інструкцією та не переливати, інакше може виникнути спалах, який здатний підпалити весь моторний відсік, цього достатньо, щоб загорілося авто.

Причина №7 Залишені в салоні предмети

Варто ретельно стежити за предметами, які залишаються в салоні, особливо у спеку та сонячну погоду. Не можна залишати те, що може вибухнути в автомобілі: аерозолі, балончики, газові запальнички. Слідкуйте за блискучими поверхнями, вони можуть відбивати сонячне світло у певну точку тривалий час, відомі випадки, коли залишена в салоні пляшка води виконувала роль лінзи та призводила до займання.

Читайте також:

Так робили ще наші дідусі: для чого старі дачники роблять дірки у кришках для консервації

Зі старими правами тепер можна буде їздити лише 5 років: що чекає автомобілістів. Сюрприз від Ради

Отримуєш велику зарплату – плати мобілізаційний збір: що вигадали депутати