Зима – це час, коли потрібно бути особливо уважним до свого автомобіля. Несприятливі погодні умови можуть спричинити пошкодження машини або навіть нещасні випадки.

Однак, не варто забувати і про речі, які ми залишаємо у салоні автомобіля. Деякі з них можуть бути серйозною загрозою як для машини, так і для її пасажирів.

Докладніше про те, які речі в жодному разі не можна залишати в машині взимку, читайте в нашому матеріалі.

Ось список із 7 речей, які не можна залишати в машині взимку:

  • Препарати

Усі ліки мають свій температурний діапазон зберігання. За сильних морозів вони можуть втратити свою ефективність або навіть стати небезпечними для здоров'я. Тому всі ліки краще завжди забирати із собою із салону автомобіля.

  • Музичні інструменти

Дерев'яні корпуси інструментів можуть розтріскатися або деформуватися під впливом холоду. Це може призвести до погіршення звучання або навіть повного псування інструменту.

  • Напої

Газовані напої під час замерзання розширюються і можуть розірвати пляшку. Консервовані продукти можуть розширитися і стати небезпечними для вживання.

  • Яйця

Замерзлі яйця можуть тріснути та зіпсувати салон автомобіля.

  • Гаджети

Низькі температури можуть негативно зашкодити акумуляторах гаджетів. В результаті, телефон або планшет доведеться заряджати набагато частіше.

  • Аерозольні балончики

Аерозольні балончики під тиском можуть вибухнути при екстремально низьких або високих температурах.

Забирайте ці речі із собою із салону автомобіля після кожної поїздки, і ви зможете захистити себе та свою машину від можливих проблем.

Читайте також:

Багато хто про це не знав: як правильно буксирувати автомобіль, якщо на ньому встановлено автоматичну коробку передач

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі