З настанням зими багато водіїв забувають про дуже важливі речі, яким слід приділити увагу ще до настання холодів і в результаті стикаються з неприємностями. І справді, зимове керування вважається серйозним випробуванням як для автомобіля, так і для самого водія. До того ж, несприятливі погодні умови підвищують ризик аварійності.

Помилка перша. Несвоєчасна зміна гуми

Обов'язково потрібно з настанням холодів перевзути автомобіль з літньої гуми на зимову, м'якшу з дрібним рельєфом покришки. Ігнорування цього правила стає причиною сотень ДТП часто з летальним кінцем під час зимового водіння. Так, на сьогоднішній день в Україні діє постанова КМУ про зимову гуму, згідно з якою з 1 листопада по 1 квітня на всіх транспортних засобах має стояти зимова гума.

А ось недосвідченим водіям міняти шини на зимові можна, не чекаючи морозів. Міняти літню гуму на зимову можна тоді, коли середньодобова температура опуститься до +7°. Зазвичай такий період настає наприкінці жовтня чи на початку листопада.

Помилка друга. Розряджений акумулятор

Ще восени до холодів рекомендується провести повноцінне відновлення та підзарядку автомобільного акумулятора. Для цього підійде будь-який сучасний зарядний пристрій, ідеально якщо він оснащений режимом десульфатації, це дозволить підвищити ресурс і ефективність роботи навіть старих батарей, які експлуатувалися вже рік або навіть більше. Якщо ж після профілактичного заряду батарея не здатна стабільно працювати, краще купити новий акумулятор. Це допоможе уникнути раптової відмови при першому ж заморожуванні.

Помилка третя. Використання старих автомобільних двірників

Якщо двірники стали залишати сильні розлучення, смуги або просто розмазують бруд, не прибираючи його, це може призвести до неприємних наслідків. Не варто це ігнорувати.

Корисні поради для зимового водіння:

  • Дотримуйтесь дистанції до авто, що знаходиться попереду.
  • Не перевищуйте швидкість.
  • Слідкуйте за обстановкою на дорозі.
  • Наближаючись до переходу, зменште швидкість. Пішохід може з'явитись раптово, а гальмувати на слизькій дорозі дуже важко.
  • При поганій видимості, увечері їдьте, увімкнувши ближнє світло фар, протитуманні ліхтарі.

Читайте також:

На таких вагоси із GTA 5 розтинають: у мережі показали унікальний тюнінг Запорожця

Про це мріють у кожному селі: українець показав, як виглядає тюнінгований ЗІЛ радянських часів.

Король колгоспних дискотек: українець показав, як може виглядати "горбатий" ЗАЗ у незвичайному тюнінгу

Краще за танк: у мережі показали, як виглядає Запорожець після тюнінгу