Компанія Xiaomi, китайський виробник смартфонів, представила у четвер свій перший електромобіль SU7 та заявила про свої плани увійти до п'ятірки найбільших світових автовиробників.

Докладніше про те, що в Xiaomi нарешті показали свій перший електромобіль, інформує Українська правда, з посиланням на Reuters.

"Седан SU7, який був довгий час очікуваний, має технологію "супер-електродвигуна", здатну забезпечити більш високу швидкість розгону, ніж в електромобілів Tesla і Porsche", - йдеться у повідомленні агентства.

Очікується, що SU7 надійде у продаж за кілька місяців.

"Ми старанно працюватимемо протягом наступних 15-20 років, щоб стати одним із 5 найбільших світових автовиробників та підняти автомобільну промисловість Китаю в цілому", — заявив генеральний директор Лей Цзюнь.

Крім того, він додав, що ці плани включають розробку "мрії про автомобіль, який може конкурувати з Porsche та Tesla".

SU7 буде доступний у двох версіях – із запасом ходу до 668 км на одному заряді та із запасом ходу до 800 км, що перевищує хід Model S від Tesla у 650 км.

Поки невідома ціна, але Лей уточнив, що вона буде "трохи високою, але виправданою".

Автомобілі під брендом Xiaomi будуть вироблятися на пекінському заводі державної автомобільної компанії BAIC Group, річна потужність якої становить 200 тис. автомобілів.

Xiaomi, що займає п'яте місце серед найбільших виробників смартфонів у Китаї, прагне урізноманітнити свою бізнес-діяльність шляхом вступу на ринок електромобілів за умов уповільнення попиту на смартфони.

Серед інших технологічних компаній у Китаї, які співпрацюють з автовиробниками для розробки електромобілів, — Huawei та Baidu.

Xiaomi обіцяє вкласти 10 млрд доларів в автомобільну індустрію протягом наступного десятиліття і є одним із небагатьох нових гравців на китайському ринку електромобілів.

На вкрай конкурентному китайському ринку електромобілів головними конкурентами Xiaomi, ймовірно, стануть BYD, яка володіє третьою частиною ринку, та Tesla з часткою 9%, згідно з даними за третій квартал агентства Zheshang Securities.

Скріншот з Українська правда

Скріншот з Українська правда

Читайте також:

Багато хто про це не знав: як правильно буксирувати автомобіль, якщо на ньому встановлена ​​автоматична коробка передач

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі