Власники автомобілів, як і раніше, стикаються з ризиком виявити свій автомобіль із замерзлим ручником після тривалої стоянки, особливо у деяких моделей.

Стара «радянська» автошкола попереджала, що залишення взимку автомобіля на ніч із увімкненим ручником може призвести до замерзання гальмівних механізмів.

Особливо це стосувалося таких автомобілів, як "Жигулі", "Москвичі", "Волги", що мали задні гальмівні механізми барабанного типу. Скупчення вологи між гальмівною колодкою та барабаном під час стоянки може заморозити весь механізм, внаслідок чого він стане єдиною замерзлою деталлю.

Ще однією вразливістю став трос, що з'єднує важіль ручника та механізм приводу колодок, який міг замерзнути у напрямних трубках.

Сучасні автомобілі в основному оснащені передніми та задніми дисковими гальмами, що знижує ймовірність попадання води між колодками та диском.

Однак важливо враховувати такі фактори, як потрапляння води в критичні компоненти, особливо у автомобілях з потенційним пошкодженням механізму ручного гальма.

Якщо автовласники впевнені в справності гальмівної системи стоянки і не їздили по глибоких калюжах, користуватися ручником на морозі повинно бути безпечно.

В іншому випадку рекомендується не ризикувати та зупинити свій вибір на парковці на АКПП або залишити автомобіль на передачі на МКПП.

Читайте також:

Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі

З цим краще не жартувати: головні ознаки того, що в машині час міняти гальмівну рідину

Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"