Нещодавно на сайті Верховної Ради внесено законопроект про облік пробігу під час перереєстрації транспортних засобів, спрямований на підвищення прозорості щодо фактичного пробігу транспортних засобів, що були уживані.

Про це повідомляє «24tv»

Пропозиція, передбачена законопроектом № 10173, спрямована на створення у Міністерстві внутрішніх справ електронних баз даних, що містять свідчення одометрів, які можуть бути доступні потенційним покупцям.

Слід зазначити, що законопроект не передбачає адміністративної чи кримінальної відповідальності за маніпулювання пробігом, підробку показань одометрів, заміну панелі приладів або неточності в обліку пробігу.

Основна мета законопроекту – встановити законодавчі норми, які зобов'язують враховувати фактичний пробіг транспортного засобу під час його реєстрації чи перереєстрації.

Одночасно мають намір сприяти створенню системи, що дозволяє фізичним та юридичним особам отримати доступ до інформації про VIN-код транспортного засобу до його ввезення в Україну.

Основна мета законопроекту - підвищити прозорість і підзвітність на ринку автомобілів, що надають, надавши споживачам доступ до більш точної інформації про історію автомобіля.

Записуючи та обмінюючись даними про пробіг, він прагне припинити шахрайські дії, пов'язані з маніпулюванням пробігом, та захистити інтереси покупців.

У міру проходження законопроекту через законодавчий процес він стане предметом подальшого обговорення та можливих поправок, спрямованих на вирішення різних аспектів, пов'язаних із записом пробігу та прозорістю в автомобільному секторі.

Читайте також:

У центрі Москви горить ТЕЦ: росіяни в паніці пакують тривожні валізи та закуповують сірники

Чи не провокуйте злі сили: які ранкові дії здатні зруйнувати ваше життя. Прикмети

М'ясоїди не знайдуть каверзи: як приготувати грибні котлети і «замаскувати» їх смак