ЗАЗ-965 «Запорожець» — культовий автомобіль, який користується популярністю не лише в Україні, де його виробляли, і у пострадянських країнах, а й у всьому світі. А все через модифікації, які на нього можна встановлювати. Доказом є велика кількість проєктів, які будуються на його базі.

Один із таких проєктів — автомобіль із двигуном від Opel Ascona. Докладніше про унікальний "горбатий" ЗАЗ з німецькою якістю читайте в нашому матеріалі.

Автори проєкту хотіли створити машину, яка була б не лише оригінальною зовні, а й швидкою. Для цього вони встановили на «Запорожець» 1,8-літровий двигун потужністю 115 к.с., який поєднується з автоматичною коробкою передач.

Щоб встановити потужніший двигун, довелося внести зміни до шасі автомобіля. Зокрема передня підвіска була взята від ВАЗ-2110, а задня — від Opel Ascona.

Кузов автомобіля також було перероблено. Від оригінального кузова залишився лише дах зі стійками. Інші елементи були виготовлені заново.

У салоні автомобіля зберігся шарм 1960-х років, але старі форми були доповнені сучасним обладнанням. Наприклад, сидіння та рульове колесо були взяті від Toyota Supra.

В оснащення також входить кондиціонер, люк та вентилятор у даху, який живиться від сонячних батарей.

За словами авторів проєкту, підвіска, запозичена від більш важких автомобілів, вийшла жорсткою. Однак це навіть плюс з огляду на те, що легкий «Запорожець» може розганятися до 190 км/год.

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Читайте також:

Багато хто про це не знав: як правильно буксирувати автомобіль, якщо на ньому встановлена ​​автоматична коробка передач

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі