Голландський автомобільний клуб ANWB випустив рекомендації для водіїв та пасажирів, закликаючи їх знімати верхній зимовий одяг, перебуваючи в автомобілі, оскільки носіння такого одягу може становити значний ризик отримання травм у разі аварії.

Дослідження німецького автомобільного клубу ADAC показали, що зимовий одяг може ускладнювати рухи водія та створювати небезпеку для м'яких тканин при різкому гальмуванні.

Проблема виникає тому, що громіздкість зимового одягу може створити зазор між ременем безпеки та тілом людини.

У разі аварії ремінь безпеки може глибоко врізатися в черевну порожнину, потенційно викликаючи травми внутрішніх органів, таких як кишечник та печінку, і навіть призводячи до внутрішньої кровотечі.

Особливо виражена небезпека для дітей.

Щоб перевірити вплив зимового одягу на водіїв та пасажирів під час дорожньо-транспортних пригод, було проведено моделювання, яке імітує повсякденні умови водіння.

Манекени дорослих та дітей у зимовому одязі та ременях безпеки були поміщені в автомобіль, який потім розігнався до 16 км/год та різко зупинився.

Щоб знизити ризик отримання травм у разі аварії, експерти рекомендують водіям та пасажирам або знімати зимовий одяг, перебуваючи в автомобілі взимку, або, при необхідності, пристібати ремінь безпеки під зимовим одягом, а не поверх нього.

Це може допомогти пом'якшити потенційну небезпеку, пов'язану із зимовим одягом під час дорожньо-транспортних пригод.

Читайте також:

Такого ви точно ще не куштували: рецепт пирога зі свіжомороженою мойвою та цибулею

Олексій Арестович розповів, до чого готується Ізраїль: три величезні війни

Усі думали, що це іномарка: як виглядав унікальний саморобний автомобіль родом із СРСР