Історія автомобіля нерідко підносить нам сюрпризи у вигляді занедбаних раритетних машин, які ховалися протягом довгих років, чекаючи свого часу. Однією з таких знахідок є Chevrolet Corvette L88 1969 - рідкісна і цінна модифікація цього легендарного спорткара.

Детальніше про те, що в покинутому гаражі знайшли унікальне авто, яке припадало пилом 45 років, інформує сайт Фокус.

Chevrolet Corvette L88 – це одна з найбільш рідкісних та цінних версій моделі. Цей спортивний автомобіль оснащений потужним 560-сильним двигуном V8 і здатний розвивати швидкість до 275 км/год.

У США було виявлено унікальну знахідку - занедбаний Chevrolet Corvette 1969 року в рідкісній і потужній модифікації L88. Це сталося завдяки YouTube-каналу Horsepower Depot , який присвятив відео цій знахідці.

Цей екземпляр Chevrolet Corvette L88 пролежав у гаражі протягом 45 років. Наприкінці 70-х років автомобіль був підготовлений до реставрації та розібраний для фарбування. Проте процес відновлення так і не було завершено, і автомобіль залишався напіврозібраним.

Тепер настав час для Chevrolet Corvette L88 розпочати нове життя та пройти повну реставрацію. Цей екземпляр є дуже цінним – ціни на автомобілі в хорошому стані починаються від 500 000 доларів, а деякі екземпляри сягають 4 мільйонів доларів.

L88 - одна з рідкісних версій Chevrolet Corvette. Всього було випущено всього 216 автомобілів: 20 у 1967 році, 80 у 1968 році та 116 у 1969 році. Саме цей екземпляр є купе з 3-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Chevrolet Corvette L88 був одним із найшвидших автомобілів свого часу і міг легко змагатися з Ferrari та Lamborghini. У його оснащення входив гоночний 7,0-літровий V8 двигун, номінальна потужність якого складала 435 кінських сил, але насправді він розвивав цілих 560 кінських сил.

Він міг розганятись до 100 км/год за 5 секунд і досягав швидкості до 275 км/год. Chevrolet Corvette L88 двічі перемагав у своїй категорії на престижній гонці "24 години Ле-Мана".

Chevrolet Corvette L88, скріншот із сайту Фокус

Chevrolet Corvette L88, скріншот із сайту Фокус

Chevrolet Corvette L88, скріншот із сайту Фокус

Chevrolet Corvette L88, скріншот із сайту Фокус

Читайте також:

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі

Навіть зараз таку б викрали прямо з-під будинку: як виглядав найперший ЗАЗ "Таврія"