Коли двигун виходить з ладу на автомобілі з автоматичною коробкою передач, процес буксирування обмежений, адже він залежить від типу коробки передач і автомобіля.

Докладніше про те, як правильно буксирувати автомобіль, якщо на ньому встановлена ​​автоматична коробка передач, читайте у нашому матеріалі.

Для більшості автомобілів з автоматичними коробками є можливість перемістити селектор в нейтральне положення, просто натиснувши педаль гальма або виконати інші вказівки, передбачені виробником, наприклад, натиснути кнопку розблокування поряд з важелем. Перемикання в нейтральне положення дозволяє буксирувати автомобіль без проблем.

Однак сучасні автомобілі з автоматичними коробками передач та варіаторами мають обмежені можливості для буксирування. Інструкції обмежують можливості буксирування на нейтралі до мінімуму, тобто практично забороняють буксирування з автоматичною коробкою без працюючого двигуна. Сучасні рекомендації вказують на те, що у разі виходу двигуна з ладу на автомобілі з автоматичною коробкою передач краще викликати евакуатор для безпечного перевезення автомобіля.

З іншого боку, роботизовані коробки передач, особливо простіші моделі, дозволяють буксирування в нейтральному положенні на тривалі відстані. Однак при використанні складних сучасних преселективних коробок передач, рекомендується обмежувати буксирування до найближчого автосервісу, застосовуючи підхід типу "15 на 15", тобто обмежуючи швидкість та відстань буксирування.

Через складність сучасних автоматичних коробок передач, найкраще дотримуватися рекомендацій виробника транспортного засобу та за необхідності звернутися до фахівців або служб евакуації для безпечного переміщення автомобіля з автоматичною коробкою передач, якщо двигун не працює.

Читайте також:

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі

Навіть зараз таку б викрали прямо з-під будинку: як виглядав найперший ЗАЗ "Таврія"