Ніхто не заперечуватиме, що радянські автомобілісти недолік різноманітності автомоделей російського виробництва щедро компенсували власною багатою фантазією, домислюючи і вигадуючи незвичайні деталі та "створюючи" свої автомобілі мрії. Одна з них – купе 1988 року випуску.

Так, у Мережі з'явилося фото справжнього автомобіля кота Леопольда.

Його нинішня доля невідома, а ще два роки тому цю саморобку власник із Санкт-Петербурга продавав за 290 000 рублів. Приблизно стільки ж коштують "Жигулі" і "Волги" радянського періоду, що добре збереглися, а з нових машин навіть Лада Гранта — найдоступніша модель АвтоВАЗу — вдвічі дорожча.

Купе побудовано на агрегатах ВАЗ-2108 - карбюраторному двигуні об'ємом 1,5 літра з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Силовий агрегат встановлений ззаду, тому привід задній.

На окрему увагу заслуговує кузов автомобіля. Ще б пак, незвичайна витягнута і загострена форма передньої частини якнайкраще доповнюється фарами головного світла, що закриваються. Саме вони формують цікавий вигляд.

Навіть у закритому стані зовні залишаються габаритки, поворотники та протитуманки.

На даху дводверки видніється величезний люк зсуву — у відкритому вигляді він перетворює машину практично на таргу. Крім того, в очі кидаються масивні повітрозабірники за дверима і стильні дзеркала заднього виду в аеродинамічних корпусах.

Фотографій салону цього незвичайного автомобіля немає. Але, наскільки можна судити за іншими знімками, крісла обшиті сірою тканиною і у висоту досягають рівня стелі.

Читайте також:

Такий вудку відбере та ще й морду наб'є: рибалка виловив величезного сома, який не вміщується в машину

Скільки ви втратите на обміні 100 доларів: обмінники почали працювати за новими правилами

"Косили" під BMW: як виглядала рідкісна "Волга" з чотирма фарами, про яку мало хто знав

Ледве не покотився зі сходів разом із парасолькою: Лукашенко осоромився на офіційній зустрічі