Рестомод "Запорожець", створений на базі "Таврії" з двигуном Opel, - унікальний проект, створений для неспішної їзди та хвилин усамітнення. На відміну від гоночного автомобіля або автомобіля бізнес-класу, цей витвір пропонує яскраві та спокійні враження від водіння.

Щоб цей автомобіль не був повільним, штатний двигун замінили на 1,8-літровий двигун Opel Ascona в парі з автоматичною коробкою передач. Проект розпочався із придбання несучої ходової частини від «Таврії». Передня частина Опель Аскона була приварена до задньої частини днища Таврії для встановлення нового двигуна.

Модифікований ЗАЗ
Модифікований ЗАЗ

Передня підвіска Opel в комплекті зі ступицями та ШРУСами була адаптована як задня підвіска для «Запорожця», перетворивши раніше передньопривідну машину на задньопривідну. Щоб впоратися зі збільшеною потужністю (115 к.с. при повній масі 1150 кг), передню підвіску замінили на комплектуючі від ВАЗ-2110 з ефективнішими гальмівними дисками, що вентилюються.

Модифікований ЗАЗ
Модифікований ЗАЗ

Кастомний кузов, створений на базі старого ЗАЗ-965 «Запорожець», зазнав серйозної переробки. Від оригінального кузова залишився лише дах та стійки. Були створені нові передня та задня частини, розширені колісні арки та аеродинамічні спідниці. Деякі деталі були відлиті з використанням гіпсових матриць та прикріплені до корпусу за допомогою клею та заклепок.

Модифікований ЗАЗ
Модифікований ЗАЗ

Салон зберіг чарівність 1960-х років, але включає сучасні елементи. Такі елементи, як сидіння та кермо, були запозичені у Toyota Supra. Автомобіль оснащений кондиціонером, люком на даху та вентилятором на даху, що працює від сонячних батарей. За сидіннями видно купол сабвуфера та підсилювач.

Встановлення нового обладнання було важливим заходом. У передньому відсіку розташовані радіатори, бензобак, циліндри зчеплення та гідропідсилювача гальм. Двигун, гідропідсилювач керма та кондиціонер розташовані на місці заднього сидіння, а в колишньому моторному відсіку тепер знаходиться глушник.

Модифікований ЗАЗ
Модифікований ЗАЗ

Незважаючи на дещо жорстку підвіску, легкий автомобіль може розвивати швидкість до 190 км/год, що робить його видатним та унікальним витвором у світі автомобілів Restomod.

Читайте також:

Будуть великі проблеми: хто з українців ризикує залишитись без виплат і що потрібно знати

Остерігайтеся неприємностей у дорозі: чому в дощ можуть погано працювати гальма

Перевірка та заміна газового лічильника: про які тонкощі потрібно знати