Глава мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін передбачив, що ціни на бензин в Україні можуть значно збільшитися до кінця року. Згідно з його прогнозом, якщо поточні ціни на нафту на світових ринках та курс долара до гривні залишаться на тому ж рівні, вартість бензину може досягти 65 гривень за літр.

Докладніше про те, що українцям розповіли про нові ціни на бензин, інформує today.ua.

Повідомляється, якщо курс гривні знеціниться ще значно, то вартість бензину та дизельного пального може зрости ще більше.

Нагадаємо, що на початку жовтня 2023 року Національний банк України ввів плаваючий курс гривні, який контролюватиметься, щоб не допустити надто великих коливань.

Раніше Дмитро Леушкін попередив про можливість підвищення цін на бензин навесні 2024 року до 70 і навіть 80 гривень за літр, якщо ціни на нафту на світових ринках перевищать позначку 100 доларів за барель. Проте уряд може вжити відповідних заходів, щоб запобігти такому підвищенню цін на пальне.

Слід зазначити, що ціни на нафту Brent з постачанням у листопаді 4 жовтня 2023 року опустилися нижче за позначку 87 доларів за барель - вперше з вересня. Дмитро Леушкін не виключає, що якщо ціна на нафту зупиниться на рівні 85 доларів за барель, а курс гривні на міжбанківському ринку щодня знижуватиметься на дві копійки, то до кінця жовтня може початися зниження цін на пальне зі швидкістю 50 копійок - 1 гривню за літр на тиждень.

На даний момент середня ціна на бензин А-95 на українських АЗС становить 55,27 гривень за літр, на дизельне пальне – 55,31 гривень за літр, а на автогаз – 25,77 гривень за літр. Найнижча ціна на бензин А-95 спостерігається у Хмельницькій області та становить у середньому 54,43 гривень за літр, а найнижча ціна на дизельне пальне також відзначається у Хмельницькій області та становить у середньому 54,71 гривень за літр. Найнижчий рівень цін на автогаз спостерігається у Вінницькій області та становить у середньому 25,50 гривень за літр. Однак, слід пам'ятати, що це середні ціни по регіонах.

Читайте також:

Чому ваша машина може затихнути, якщо ви заллєте повний бак палива

Це знадобиться кожному: як завезти машину, якщо раптом сів акумулятор.

Не нарвіться на великі неприємності: що потрібно зробити після того, як перевели машину на газ