Вирушаючи в дорогу, дуже важливо бути готовим до різних ситуацій, які можуть виникнути.

Аварійний комплект: переконайтеся, що у вас є аварійний комплект, який включає наступне:

Аптечка першої допомоги.

Вогнегасник.

Світловідбивний жилет.

Аварійний попереджувальний трикутник.

Домкрат і гайковий ключ.

Ці інструменти часто входять у комплект вашого автомобіля. Ознайомтеся з їх використанням заздалегідь, щоб у разі потреби можна було замінити спущене колесо.

Запасне колесо.

Не всі автомобілі мають запасне колесо, але його наявність має вирішальне значення. У межах міста можна швидко доїхати до шиномонтажу, але якщо ви знаходитесь далеко від цивілізації, запасне колесо може стати порятунком.

Компресор чи насос.

Компресор або насос дозволить накачати шину, якщо під час руху в ній впаде тиск. Будьте самостійними, особливо на автомагістралях.

Буксирувальний трос.

Буксирувальний трос може допомогти вам перемістити автомобіль у сервісний центр, якщо у нього виникнуть проблеми, або витягти його зі складних ситуацій, наприклад, із бруду. Переконайтеся, що буксирний трос має не менше 4 метрів.

З'єднувальні кабелі (підсилювальні кабелі): вони мають вирішальне значення для запуску автомобіля у разі розряджання акумулятора. Їх слід зберігати в автомобілі, навіть якщо акумулятор повністю заряджений.

Рукавички та вода.

Рукавички та вода захистять ваші руки від бруду та травм при заміні шин або дрібному ремонті. Після цього ви можете використовувати серветки та воду, щоб вимити руки.

Наявність цих предметів у багажнику зробить вашу подорож безпечнішою та допоможе впоратися з непередбаченими ситуаціями на дорозі.

Читайте також:

Не викидайте горіхову шкаралупу: ось чим вона корисна для дачі чи городу

Машина буде на трасі просто "жерти" паливо: помилки, яких припускають багато водіїв

І корисно, і дуже смачно: рецепт домашнього вина із шипшини "Райський нектар"