Стало відомо, що у центрі Москви, коли зносили гаражі та різні надбудови, виявили дуже рідкісну модель автомобіля ЛуАЗ. Машину викотили з-під куп сміття і залишили біля голубника. На перший погляд може здатися, що це звичайнісінький ЛуАЗ-968М, який до того ж знаходиться в гнітючому стані. Однак, сам того не підозрюючи, будівельники знайшли експортний ЛуАЗ-969М-01 1988 року, доопрацьований італійською фірмою Martorelli.

За даними Facebook-спільноти " Українські автомобілі ", історія цієї модифікації ЛуАЗу розпочалася у 1986 році, коли автомобіль почали постачати на замовлення вищезгаданої фірми Martorelli. В Італії ЛуАЗ проходив ряд доробок, які доводили його до європейських стандартів та підвищували рівень комфорту та привабливості авто.

Зокрема, у позашляховика було змінено базову комплектацію, крім того, пропонувалися додаткові опції – двигун Ford, новий пластиковий дах або тент, інше кермо, дзеркала заднього виду, дверні замки, колеса, а також подовжені щітки. Крім того, на передньому бампері з'явилися гумові ікла, на крилах коліс – пластикові накладки.

Читайте також:

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Коли можна сідати за кермо після того, як випили: показники з різних напоїв

За такий раніше давали будинок за містом: як виглядав унікальний двоколісний автомобіль, який ніколи не перевертався.

Скільки можна випити, щоб сісти за кермо та щоб алкотестер нічого не показав