В Україні виявлено дуже рідкісний мотоцикл MZ TS 250 1976 року. Байк є капсулою часу, адже майже півстоліття простояв у гаражі. Мотоцикл MZ TS 250 не розпакований та не проїхав жодного кілометра з 1976 року.

Цікавою "безцінною" знахідкою похвалився у Facebook блогер Roma Urraco.

"Капсула часу: абсолютно новий мотоцикл MZ TS 250 1976 року випуску в заводському дерев'яному ящику! Цікава знахідка родом із НДР", - зазначає автор і дає фотографії знахідки.

MZ TS 250 виглядає так, ніби тільки куплений у магазині — його так і не витягли з дерев'яного ящика. Німецький мотоцикл чудово зберігся - на ньому не видно слідів іржі або потік мастила.

На одометрі красується цифра в 2 милі (3,2 км) - швидше за все, це не реальний пробіг, а "калібрувальний" (пов'язаний з налаштуванням приладу).

Той факт, що спідометр та одометр розмічені в милях, дає зрозуміти, що це модель не для нашого ринку, тим більше, що в СРСР мотоцикли MZ практично не постачалися.

Цікаво, що у коментарях під повідомленням хтось написав, що такого екземпляра немає навіть у музеї у Німеччині.

Посилання:

  • Байки MZ випускали у НДР з 1956 року. Підприємство у місті Чопау до Другої світової війни випускало знамениті мотоцикли DKW, проте комуністичний уряд Східної Німеччини націоналізував та перейменував його.
  • Мотоцикл MZ TS 250 випускали з 1973 до 1976 року, яке головною особливістю стала рама хребтового типу. Його 250-кубовий двигун розвиває 19 л. с., а максимальна швидкість становить 130 км/год.

Читайте також:

Зараз за такий дадуть мільйони: як виглядає перший український мотоцикл в ідеальному стані.

Йому було всього 15 років: підліток "під мухою" прокотив свого друга на мотоциклі та відправив на той світ

Просто ракета: який вигляд мав перший український мотоцикл. Фото

"Ява" відпочиває: у мережі показали радянський мотоцикл, про який знали лише обрані