Українці, які проживають за кордоном, тепер мають можливість запросити міжнародну доставку своїх посвідчень водіїв у 22 європейських країнах, а з 6 лютого до них додалися ще п'ять країн. Цю послугу пропонує Головний Сервісний Центр Міністерства внутрішніх справ (MSC) (орієнтовна вартість 1500 грн).

Про це пише «obozrevatel»

До п'яти нових країн, в яких тепер доступна міжнародна доставка водійських прав, входять Словенія, Хорватія, Чорногорія, Бельгія та Швейцарія. MSC повідомив, що з моменту запуску цієї послуги майже чотири місяці тому нею вже скористалися понад 3500 громадян, причому у Польщі спостерігається найвищий попит – близько 70%.

"Міжнародну доставку прав водія ми запустили майже 4 місяці тому. На сьогоднішній день послугою вже скористалися понад 3 500 громадян. Найбільша кількість замовлень у Польщі – близько 70%", – йдеться у повідомленні.

Ця послуга міжнародної доставки є особливо актуальною для приватних осіб, які бажають обміняти посвідчення особи, отримане вперше за останні два роки. Застосовується у випадках втрати, псування документа чи зміни персональних даних.

Для замовлення міжнародної доставки фізичні особи можуть увійти до Особистого кабінету, де вказати причину заміни посвідчення особи, вибрати міжнародну доставку, ввести адресу отримання замовлення та перейти до оплати послуги.

Далі заява на обмін відправляється в сервісний центр МВС, обробляється адміністратором, а виготовлене посвідчення водія передається на Укрпошту. Поштовий оператор відправляє готовий документ за кордон на вказану адресу, при цьому міжнародна доставка займає приблизно 15 днів.

"Потім заявка на обмін надходить до сервісного центру МВС та обробляється адміністратором. Виготовлене посвідчення водія забирає ДП "ІНФОТЕХ" і передає "Укрпошті". Поштовий оператор відправляє за кордон готовий документ за вказаною адресою. Міжнародна доставка здійснюється близько 15 днів", – розповіли у повідомленні. ДСЦ.

Загальна вартість доставки посвідчення водія за кордон становить близько 1500 гривень, з них 515 гривень припадає на бланк та адміністративні послуги та 960 гривень на логістичні витрати поштовим перевізником за кордон.

В даний час країни, які мають право на видачу прав водія, включають Польщу, Німеччину, Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію, Іспанію, Литву, Латвію, Естонію, Чехію, Італію, Болгарію, Францію, Нідерланди, Туреччину, Австрію, Словенію, Хорватію , Чорногорія, Бельгія та Швейцарія.

Читайте також:

Українців уже попередили про проблеми, які на них чекають у Канаді: що потрібно знати

Ви точно будете здивовані цій апетитній страві: рецепт яєць, фаршированих по-грецьки

Андрій Данилко розповів, чому постійно ходить у спортивній кофті: секрет розкритий