У сьогоднішньому швидко мінливому житті часто виникає почуття поспіху, але якщо ви витратите кілька хвилин на перевірку свого автомобіля перед тим, як вирушити в дорогу, це допоможе запобігти непередбаченим проблемам. Ось контрольний список необхідних перевірок перед початком подорожі:

Огляд кузова.

Перевірте кузов автомобіля на наявність нових подряпин, вм'ятин чи дефектів. Ушкодження фар або іншого освітлювального обладнання може бути незаконним, і експлуатувати автомобіль у таких умовах не слід.

Стан коліс.

Візуально огляньте колеса на ознаки спущених шин. Якщо ви помітили спущене колесо, підкачайте його перед виїздом або замініть запасним. Також перевірте знос шин.

Витоки рідин.

Пройдіться автомобілем і пошукайте калюжі будь-яких технічних рідин. Витікання рідини можуть вказувати на серйозні проблеми з паливною системою, підвіскою або іншими компонентами. Якщо ви їх знайдете, розгляньте можливість відвідування сервісної станції.

Переконайтеся, що це все на місці.

Переконайтеся, що номери та диски надійно закріплені на своїх місцях. Іноді компоненти можуть пропадати з природних причин або внаслідок крадіжки.

Перевірка склоочисників.

Увімкніть двірники, щоб переконатися, що вони працюють правильно. Вкрай важливо, щоб вони були в хорошому стані, щоб не пошкодити лобове скло.

Індикатори панелі приладів:

Червоні вогні.

Червоні індикатори сигналізують про серйозні проблеми, такі як проблеми з двигуном, паливною системою або гальмами. Категорично забороняється їздити з червоними покажчиками повороту, що горять. Вони також можуть вказувати на непристебнутий ремінь безпеки або увімкнений ручник.

Жовті індикатори.

Жовті індикатори вказують на проблеми середньої серйозності чи проблеми, які можуть виникнути найближчим часом. Бажано не ігнорувати їх та відвезти машину на СТО.

Зелені індикатори.

Зелені індикатори означають, що автомобіль перебуває у хорошому робочому стані.

Витративши кілька хвилин на ці перевірки, ви зможете забезпечити свою безпеку на дорозі та запобігти потенційним аварійним ситуаціям.

Читайте також:

Росія тріщить на очах: ​​рубль перетворюється на туалетний папір, економіка на межі краху

Щоранку буде добрим і ситним: рецепт швидкого іспанського омлету, який не залишить вас байдужими

Шойгу потужно підставив Путіна: "Кинджали", які запускаються Україною, виявилися бракованими