Щорічно більше ніж мільйон українців купують чи продають авто. Раніше, щоб це здійснити, треба було звертатись до посередників та проходити безліч перевірок. До того ж була корупційна складова. А ось зараз перереєструвати авто можна лише в кілька кліків у додатку "Дія". Тепер перевірка авто та користувачів здійснюється автоматично, без участі адміністратора. Українцям така послуга сподобалась, судячи зі статистики.

Так, стало відомо, що від початку запуску послуги перереєстрації авто через "Дію", українці переоформили онлайн понад 5 тис транспортних засобів.

Цю послугу МВС України запустило 20 грудня у співпраці з Мінцифрою. Послуга перереєстрації можлива під час першого продажу автомобілів у календарному році.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

"Мінімум бюрократії. Зменшення корупційних ризиків, адже перевірка автомобілів та користувачів здійснюється автоматично. Швидко і зручно. Договори купівлі-продажу укладаються прямо в смартфоні, – додали в міністерстві.

У відомстві нагадали, що послуга доступна для переоформлення легкових авто, мотоциклів та мопедів.

"Продовжуємо покращувати сервісні послуги. Дбаємо про комфорт громадян", - наголосив Міністр у МВС України Ігор Клименко.

Зазначимо, що "Дія" протягом 2023 року запустила 39 нових послуг. Також за цей час Мінцифри оновило платформу "Дія.Освіта", таким чином доступні 173 освітні серіали, 56 симуляторів професій, з'явилася змога скласти профорієнтаційний тест, а також переглянути актуальні вакансії у своєму регіоні.

Читайте також:

"Нова пошта" вводить новий додаток: їм можна оплачувати комуналку, інтернет та багато іншого. Що потрібно знати

Київстар попередив тих, у кого встановлено додаток "Дія"

Додаток "Повітряна тривога" попередить про хімічну атаку та радіоактивну небезпеку

Це потрібно знати: з'явився додаток "Повітряна тривога". Встановіть на телефон