Українці зазвичай вірять, що багато автомобілів ще можна відновити, але при купівлі вживаних автомобілів потрібна обережність, щоб уникнути потенційних проблем.

Хоча думки щодо конкретних марок та моделей можуть відрізнятися, існують загальні ознаки, які мають змусити покупців засумніватися у стані майбутнього автомобіля.

Іржа та структурні ушкодження.

Якщо в автомобілі є іржа та наскрізні отвори на важливих елементах конструкції, таких як лонжерони або чашки, це тривожний сигнал. Вартість відновлення сильно проржавілого автомобіля може перевищити його початкову ціну.

Проблеми із двигуном.

Не всі двигуни однаково надійні. Доцільно провести ретельну діагностику, якщо двигун має погану роботу. Покупцям слід зважати на загальний стан електростанції.

Автомобіль, що раніше потонув.

Автомобілі, що потрапили у воду, навіть після очищення та відновлення можуть мати необроблені ділянки, схильні до корозії. Проблеми з проводкою часто зустрічаються в автомобілях, що затонули.

Незвичайні моделі.

Для повсякденного використання рекомендується вибирати автомобілі, розповсюджені у вашому регіоні. Рідкісні та екзотичні моделі можуть створювати проблеми з наявністю запасних частин та пошуком кваліфікованих фахівців.

Колишні таксі чи автопарки.

Автомобілі, які раніше використовувалися як таксі або транспортні засоби, могли піддатися інтенсивному використанню, що значно скоротило їх залишковий термін служби. Витрати обслуговування таких автомобілів можуть бути високими.

Сомнівна документація та номери VIN.

Слід уникати автомобілів із сумнівними документами чи проблемними ідентифікаційними номерами транспортних засобів (VIN) на кузові. Купівля таких автомобілів може призвести до юридичних та фінансових ускладнень. Покупці повинні наполягати на вирішенні будь-яких проблем з документацією перед покупкою.

Читайте також:

Навіть краще, ніж у магазині: як за два етапи почистити оселедець, щоб у ньому не залишилося кісток

Тепер від вас не відчепляться, поки його не приготуйте: рецепт млинцевого пирога з куркою та сиром

Доведеться чекати кілька років: мешканцям Києва розповіли, коли запрацює синя гілка метро