Ніхто з автовласників не заперечуватиме, що завдяки законодавчим змінам в Україні за останні три роки іноземні старі автомобілі стали більш доступними для українців. І справді, в 2023 році українці в 3,3 рази частіше реєстрували вживане авто з-за кордону, ніж купували нові в салонах.

Експерти вивчили ситуацію на автомобільному ринку України у 2023 році. Названо моделі, якими найбільше цікавилися українці.

Про це розповіли експерти маркетплейсу AUTO.RIA.

Так, у 2023 році українці придбали понад 214 тис. авто. Найбільшою популярністю на вторинному ринку користувалися бензинові авто - 44%. Далі йдуть дизельні – 33%; електромобілі – 15%; авто з ГБО – 5%; гібриди – 3%.

За даними аналітиків, середній вік уживаних автомобілів, які у 2023 році перейшли на українську реєстрацію, становив 10 років.

Найчастіше українці шукали старі авто вартістю до 4000 доларів (18%). Також були популярні моделі у ціновому діапазоні від 10 000 до 15 000 доларів (17%).

На першому місці розташувався Volkswagen Passat, а на другому – Skoda Octavia. Третє місце дісталося Renault Megane.

Четверте місце за кількістю пропозицій дісталося BMW 5 Series. Цю ж позицію, але з продажу зайняв Daewoo Lanos.

Серед країн-виробників у сегменті автомобілів на українському ринку лідирує Німеччина. За нею слідують Японія та Франція.

Зазначимо, що за останні 10 років найбільша частка автомобілів у поповненні автопарку країни була зафіксована в 2022 році - 92%, а найменша в 2014 році - 4%.

Читайте також:

Прихована небезпека, про яку потрібно пам'ятати: чим небезпечна їзда автомобілем у відлигу

Що потрібно зробити з автомобілем, щоб він не проржавів узимку: важливі поради для кожного водія

Це має знати кожен автомобіліст: скільки потрібно прогрівати машину взимку за різних температур

Їх проклинають на всіх автосервісах: названо 10 машин, які краще ніколи не купувати