З початку року українці придбали чудову 191 тисячу вживаних автомобілів, імпортованих з-за кордону, повідомляє Укравтопром. Ця цифра в 3,5 рази перевищує продаж нових автомобілів за той же період. Середній вік імпортованих автомобілів з українськими номерами становить 10,3 роки.

Про це повідомляє «finance»

Якщо розбити статистику, то найбільша частка припадає на бензинові автомобілі - 45%, за ними йдуть дизельні автомобілі - 33%, електромобілі - 14%, автомобілі, оснащені ГБО (скраплений нафтовий газ) - 5% і гібриди - 3%.

Примітно, що VOLKSWAGEN Golf став найпопулярнішим бензиновим автомобілем, що був вперше зареєстрований в Україні цього року, а RENAULT Megane лідирував серед дизельних автомобілів і автомобілів, що працюють на зрідженому нафтовому газі. У категорії електромобілів перше місце посів NISSAN Leaf, серед гібридів перше місце посів FORD Fusion US.

Середній вік автомобілів, які вперше цього року отримали українську реєстрацію, становить 8,2 роки. За одинадцять місяців автопарк України поповнився 246 тис. легкових автомобілів, що на 39% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, констатують в Укравтопромі.

У ході недавнього опитування, проведеного українським торговим майданчиком Auto.Ria у листопаді-грудні 2023 року, з'ясувалося, що 89% українських автомобілістів уже мають автомобіль, а 78% із них планують його замінити.

З тих, хто хоче замінити свої автомобілі, 31% планують зробити це найближчим часом, а 47% не встановили конкретних термінів заміни. Ці висновки проливають світло на динамічні тенденції українського автомобільного ринку та переваги автовласників.

Читайте також:

Путін уже втратив у Чорному морі одразу три великі десантні кораблі. Залишилося ще 10. Рахунок пішов

До 50% знижки: низка українців можуть оформити пільги на комуналку - як це зробити

Заборонити полоненим росіянам дзвонити додому: до президента звернулися з петицією