Рух на постійно низьких швидкостях може згубно впливати на двигун, викликаючи його швидке зношування і потенційно призводячи до необхідності капітального ремонту. Ось деякі наслідки тривалого повільного водіння:

Водіння на низьких швидкостях ускладнює правильне подання масла до деталей двигуна. Це явище відоме як «масляне голодування». Масляний насос, з'єднаний з колінчастим валом, перекачує певну кількість мастильного матеріалу при кожному обороті.

Низькі швидкості знижують швидкість відкачування, що призводить до недостатнього мастила.

Погана подача масла може призвести до підвищеного зношування деталей двигуна, що потенційно може викликати такі проблеми, як підозрілий шум, перегрів та несправності.

Нові автомобілі при правильному обслуговуванні, швидше за все, матимуть чисті масляні канали. Однак у старих автомобілях з великим пробігом використання режиму «низька швидкість» може погіршити проблеми, пов'язані з недостатнім мастилом.

Навіть за наявності датчика тиску масла може бути складно виявити «масляне голодування», оскільки датчик вказує на нестачу масла, а не на недостатню подачу. Тому в таких випадках сигнальні лампи можуть не спалахувати.

Водіння на низькій швидкості впливає на відведення тепла від компонентів двигуна, що потенційно може спричинити проблеми з перегрівом.

Різке прискорення може призвести до перевантаження двигуна, внаслідок чого електричний блок управління подаватиме в циліндри надлишок паливно-повітряної суміші. Це може призвести до підвищеного тиску на масляний насос та масляне голодування, сприяючи затримкам та потенційному капітальному ремонту.

Тривала повільна їзда може вплинути на трансмісію, сприяючи її зносу і потенційно призводячи до необхідності додаткового технічного обслуговування.

Регулярно стежте за тахометром та уникайте постійно низьких швидкостей.

Якщо ви застрягли в пробці на тривалий період, розгляньте можливість більшого прискорення на наступній частині поїздки, щоб відновити баланс та нормалізувати подачу олії.

Балансування швидкості та регулярне технічне обслуговування необхідні для забезпечення довговічності та правильного функціонування двигуна та пов'язаних з ним систем.

Читайте також:

Які виплати належать одиноким матерям і як їх отримати

Залишаєтеся без машини: як у жодному разі не можна "прикурювати" автомобіль

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.