Майбутній саміт «Дія» 19 грудня, організований Міністерством цифрового розвитку, обіцяє надати нові послуги та намітити найближчі плани для платформи «Дія». Серед довгоочікуваних послуг перереєстрація автомобілів в екосистемі «Дія».

Про це пише «24tv»

Хоча спочатку передбачалося, що сервіс почне працювати до вересня, нині сервіс перебуває на стадії бета-тестування, а про офіційний запуск може бути оголошено під час саміту «Дія».

Служба перереєстрації автомобілів у «Дія» покликана революціонізувати процес купівлі та продажу транспортних засобів, дозволяючи користувачам здійснювати транзакції лише в кілька кліків, усуваючи непотрібні перевірки та посередників.

У Мінцифри наголошують, що такий підхід дозволить прискорити процес та мінімізувати корупційні ризики за рахунок автоматизації перевірки автомобілів та користувачів без необхідності участі адміністратора. Спочатку послуга охоплюватиме автомобілі, мотоцикли та мопеди.

Ось як, як очікується, працюватиме послуга: продавці можуть створити заявку до «Дія», згенерувавши QR-код або посилання на контракт, який потім зможуть підписати покупці. Покупці зможуть зберегти старий номерний знак або вибрати новий із спеціальною серією.

Користувачі «Дія» також можуть замовити доставку свідоцтва про реєстрацію та нового держномера до відділення Укрпошти, що позбавить необхідності додаткових візитів до сервісних центрів та стоянь у чергах.

Оскільки сервіс в даний час знаходиться на стадії бета-тестування, перші користувачі мали можливість продати або купити автомобіль на платформіДія.

Читайте також:

Аналітики розшифрували заяву Путіна про мир в Україні: що він мав на увазі під час своєї "прямої лінії"

Для чого досвідчені садівники всю зиму збирають лушпиння від часнику: ця хитрість вас здивує

Вона не перетвориться на "соплі": як правильно приготувати квашену капусту, щоб вона була хрумкою усю зиму