У нинішніх умовах воєнного часу зустріти на дорозі пошкоджене колесо без запаски може стати серйозною проблемою.

Ось кілька порад, як орієнтуватися у такій ситуації:

1. Будьте готові.

Якщо у вашому автомобілі немає запасного колеса або шини корисно мати в багажнику спеціальний балон з піною для ремонту шин.

Подумайте про те, щоб мати з собою комплект для ремонту шин, у якому використовуються шнурки. Переконайтеся, що у вас є компресор для шин або, принаймні, ручний насос. Ці товари зазвичай можна придбати на заправних станціях.

2. Комплект для ремонту шин.

Шиноремонтний комплект, навіть простий і недорогий, може стати в нагоді для самостійного ремонту дрібних проколів за умови, що обід колеса не буде фатально пошкоджений.

3. Компресор для накачування шин.

Бажано мати в автомобілі шинний компресор, який може виявитися незамінним помічником при накачуванні відремонтованих шин.

4. Надія на службу.

Незважаючи на умови воєнного часу, деякі служби допомоги та евакуатори можуть продовжувати працювати. Якщо у вас є з'єднання, що працює, і мобільний Інтернет, варто спробувати звернутися за допомогою, хоча ймовірність успіху може бути обмежена.

5. Зверніться по допомогу.

За відсутності запасного колеса або ремонтного комплекту можна звернутися по допомогу до інших водіїв. Нинішня солідарність під час війни може підвищити можливість отримання допомоги від інших.

6. Водіння на спущеному колесі.

Якщо колесо спустило та альтернативи немає, їздити на ньому можна, але не рекомендується. Рухайтеся зі швидкістю пішохода або людини, що повільно біжить, близько 10 кілометрів на годину.

Майте на увазі, що їзда на спущеній шині швидко пошкоджує гуму, роблячи її непридатною для подальшого використання вже за кілька кілометрів. Якщо боковина посилена, гума може прослужити довше.

Рух у повільному темпі вкрай важливий, оскільки автомобіль стає практично некерованим, а гума, що зношується, потенційно може пошкодити різні елементи автомобіля, у тому числі бампер і крила.

Читайте також:

Дуже непогана надбавка: хто з українських пенсіонерів отримає майже на 3 тисячі більше

Багато хто про це навіть не знав: дачникам розповіли, які рослини потрібно обрізати у грудні

Всі будуть захоплюватися цією начинкою: рецепт ніжного листкового пирога з крабовими паличками, сиром та яйцями