Багато водіїв погодяться, що ідея завжди заправляти бак до країв завжди видається зручною. Ось тільки стало відомо, що це не найкращий підхід через конструкцію сучасних автомобільних паливних систем. Виявляється, такий підхід може бути шкідливим як для автомобіля, так і для навколишнього середовища.

Так, кожен водій повинен знати, що бензобак – це не просто ємність для зберігання палива. Він має складну систему вентиляції, яка забезпечує рівномірний тиск усередині бака та запобігає виходу парів бензину в атмосферу.

Якщо ви заливаєте повний бак бензину, порушуєте роботу системи вентиляції. Ось що може статися, якщо ви заправляєтеся до повного:

  • Ви забиваєте горловину бака паливом, що заважає нормальному проходженню повітря через клапан. Це призводить до створення вакууму в баку, який може спричинити його деформацію або тріщини.
  • Заливаєте паливо в трубки дренажу, які не призначені для цього. Це може призвести до витікання палива на ходову частину машини, проводку або асфальт. Як ви розумієте, це потенційна небезпека не тільки для екології, а й для водія!
  • Перевантажуєте вугільний фільтр парами бензину, які не встигають конденсуватися та очищатися. Це може призвести до засмічення фільтра та його поломки. В результаті пари бензину виходитимуть в атмосферу без очищення або потраплятимуть у двигун без регулювання, що погіршить роботу двигуна та підвищить витрату палива.

Читайте також:

Допоможе звичайна вода: що робити, якщо взимку у вашій машині раптово сів акумулятор.

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі

Навіть зараз таку б викрали прямо з-під будинку: як виглядав найперший ЗАЗ "Таврія"