В умовах, коли Україну охоплюють морози та снігопади, важливо зважати на кілька простих, але доступних «лайфхаків», особливо для менш досвідчених водіїв. Хоча заміна зимових шин є необхідним кроком, це не єдиний фактор безпечного водіння взимку.

Плавні рухи.

Уникайте різких дій. При кермовому керуванні, натисканні педалей або перемиканні передач прямуйте до плавних і поступових рухів. Це допомагає зберегти контроль на слизькій дорозі.

Низька швидкість двигуна.

Підтримуйте низьку швидкість двигуна. Надмірне зчеплення провідних коліс може призвести до занесення. Рухайтеся на максимально можливій передачі, зберігаючи частоту обертання двигуна близько 2000 об/хв.

На автомобілях з автоматичною коробкою передач перейдіть до ручного режиму або використовуйте положення W (зима).

Гальмування двигуном та коробкою передач.

Не перемикайтеся на нейтральну передачу, оскільки рух накатом може погіршити керованість. Використовуйте гальмування двигуном та коробкою передач, поступово та плавно натискаючи на педаль гальма.

Досвідчені водії можуть використовувати трохи газу, щоб стабілізувати автомобіль, що ковзає, але новачкам слід покладатися на відпускання педалі газу.

Мінімізуйте відволікаючі фактори.

Зменште сторонні шуми, такі як музика та розмови в салоні, щоб повністю зосередитися на водінні та відчутті руху автомобіля.

Управління заметами.

Якщо автомобіль втрачає керування та починає занесення, постарайтеся відновити контроль плавними рухами керма. Поступово спрямовуйте автомобіль у бік узбіччя.

У крайніх випадках безпечнішим варіантом може бути обережне тертя про бордюрний камінь. Знайдіть хвилинку, щоб заспокоїтись, перш ніж продовжити подорож.

Читайте також:

Переселенцям скасовують виплати: хто і коли перестане отримувати допомогу від держави

Такої зими ще не було: синоптики розповіли про аномальну погоду в грудні, і різке падіння температури після Нового року

Ця проста річ повинна бути завжди під рукою: як швидко очистити праску від будь-якого бруду та нагару