Оскільки зима приносить сильні дощі та слизькі дороги, водії часто стикаються із проблемами, пов'язаними з прослизанням коліс у снігу.

Ось шість універсальних порад, які застосовуються до будь-якого типу приводу, які допоможуть орієнтуватися в таких непростих ситуаціях:

Напруга на початку.

При запуску постарайтеся отримати натяг, зменшивши оберти двигуна та відпускаючи педаль зчеплення. Користувачі автоматичної коробки можуть використовувати W – зимовий режим.

Уникайте безглуздого пробуксування коліс.

Якщо автомобіль почав буксувати, уникайте безглуздого пробуксування коліс. Визначте колесо, що пробуксує, і покращіть зчеплення, підклавши під нього такі предмети, як палиці, дошки або килимки.

Маятниковий метод.

Якщо ви не можете рухатися вперед, використовуйте метод маятника. Розгойдуйте автомобіль, поперемінно включаючи першу і задню передачу, використовуючи будь-яке незначне включення зчеплення, щоб створити рух, що розгойдує, який може допомогти автомобілю вислизнути.

Гальмування двигуном на зимових дорогах.

На слизьких зимових дорогах використовуйте гальмування двигуном, увімкнувши знижену передачу, а не покладаючись виключно на гальма. Будьте обережні, не вибирайте занадто низьку передачу і не відпускайте зчеплення занадто швидко, оскільки це може призвести до раптового занесення.

Їзда з увімкненою передачею.

Під час руху тримайте передачу, щоб зберегти контроль. Рух накатом із вимкненою передачею вважається некерованим з фізики руху. Невелике додавання газу в потрібну мить допомагає машині триматися на курсі.

Практика та знайомство.

Практикуйте описані вище прийоми на закритих ділянках доріг вечорами, щоб довести їх до автоматизму. Знайомство з цими методами може мати вирішальне значення на вирішення проблем водіння у зимовий час.

Ці поради спрямовані на те, щоб озброїти водіїв стратегіями боротьби із пробуксуванням коліс та підвищити загальну безпеку водіння взимку.

Читайте також:

Легендарний Оззі Осборн, який підтримує Україну, розповів, скільки йому лишилося жити.

Накликаєте біди та невдачі: які речі не можна одягати перед зустріччю року Зеленого дракона

ПриватБанк виплатить українцям по 1200 євро: хто зможе отримати таку суму