Ні для кого не секрет, що кмітливість радянського автомобіліста часом набувала химерних форм. Так, наприклад, більшість водіїв завжди тримали при собі сіль, господарське мило та аспірин. На той час кожен водій знав, що такий набір може допомогти підтримати автомобіль у робочому стані, а іноді й реанімувати його.

Аспірин. Дослідні водії завжди возять із собою пачку аспірину. Причому використовують його як ліки не тільки для себе, а й для свого автомобіля.

Так, пара таблеток препарату допоможуть запустити свинцево-кислотний акумулятор, що розрядився. Справа в тому, що аспірин запускає хімічну реакцію, що дозволить "машинній батарейці" опрацювати ще деякий час.

Сіль. За часів СРСР ні електрообігріву, ні "незамерзайки" не було. Саме тому у радянських водіїв нерідко можна було знайти в бардачку мішечок із сіллю. Вся справа в тому, що сіль у машині бореться із зайвою вологою.

Сіль клали під лобове скло, щоб уникнути його зледеніння, який утворюється через конденсат, що збирається. А іноді таким мішечком протирали скло ззовні.

Більше того, 200 грам соляного розчину було достатньо, щоб за кілька хвилин повністю очистити лобове скло від криги.

Для позбавлення від зледеніння скла існує ще один рецепт - це гліцерин і сіль. Беремо в пропорції 1 до 1 і наносимо склад на лобове скло.

Господарське мило. Якщо на автомобілі пробили бензобак або тріснув піддон картера, то господарське мило допоможе екстрено закласти пробоїну чи тріщину. Їм у минулі часи затирали дірку як замазкою, і це дозволяло доїхати до СТО без побоювання втратити бензин дорогою.

Читайте також:

Ваша машина вам віддячить за це: як правильно прогрівати мотор взимку, щоб йому не настав "кирдик"

Росіяни молилися у підвалах: з'явилися подробиці масованого удару дронів по Росії

Путін відкриває Росію для ударів з боку НАТО, такого не було в історії. Що розповіли у британській розвідці

Сніговий апокаліпсис під Одесою: через сильні снігопади доводиться перекривати траси. Відео