Японський автоконцерн Toyota Motor, який виробляє найпопулярніші авто у світі та відома своєю надійністю та довговічністю, відкликає понад півмільйона авто через проблеми з гальмівною системою. Виявляється, навіть розхвалена якість іноді підводить.

Так, стало відомо, що найбільший японський автомобільний концерн Toyota Motor вирішив провести сервісну акцію, яка торкнеться близько 580 тисяч транспортних засобів.

Про це повідомляє місцевий телеканал NHK.

У повідомленні йдеться, що болти на педалях цих машин могли бути неправильно затягнуті. У гіршому випадку це може призвести до того, що гальма не спрацюють під час гальмування.

Водночас уточнюється, що поки що інформації про виникнення інцидентів через несправність гальм не надходило.

Моделі автомобілів із проблемними болтами на педалях та роки їх випуску поки що не опубліковані. Відомо, що поки що йдеться лише про машини, продані на домашньому ринку.

Зазначимо, що за останні півроку Toyota неодноразово оголошувала відгуки через серйозні проблеми. Наприклад, у липні під акцію потрапили пікапи Tundra та Sequoia 2023 модельного року, у яких могло відлетіти запасне колесо. У тому ж місяці в сервіс направили понад 100 тисяч Toyota і Lexus по всьому світу - їм дісталися погано зварені кабелі.

Ну а 3 листопада 2023 року Toyota відкликав 328 тис. автомобілів через порушення роботи встановлених у них паливних насосів корпорації Denso.

Раніше Honda і Acura також оголосили про проведення відкликання 248-999 автомобілів, у тому числі Honda Odyssey 2018-19 років, Honda Pilot 2016 і 2018-19 років, Honda Ridgeline 2017 і 2019 років, а також Acura TL. виявленими проблемами у двигунах.

Читайте також:

Трудяга для села: як виглядав унікальний ЗАЗ із кузовом, де можна було перевозити і картоплю, і кабанчика

Українцям пояснили, чому почалися дуже тривалі тривоги через запуски "Шахедів"

Як швидко очистити машину від снігу: хитрощі, які допоможуть заощадити час і не замерзнути

Їздити доведеться ще акуратніше: які нові штрафи загрожують українським водіям